четвер, 16 серпня 2018 14:30

Не Sziget Festival єдиним: що робити у Будапешті фанам музики
8

Розваги в Будапешті під час  Sziget Фестиваль 2018. Фото: О. Швед
Фото: Ольга Швед, Сергій Руденко
Розваги в Будапешті під час  Sziget Фестиваль 2018. Фото: О. Швед
Розваги в Будапешті під час  Sziget Фестиваль 2018. Фото: О. Швед
Розваги в Будапешті під час  Sziget Фестиваль 2018. Фото: О. Швед
Розваги в Будапешті під час  Sziget Фестиваль 2018. Фото: О. Швед

Один із найвідоміших європейських фестивалів Sziget пройшов в 26-й раз. З 8 по 15 серпня в Будапешті зібралися більше 565 тис. музичних фанів, вони прибули з понад 100 країн, більшість - із Нідерландів, Великої Британії, Франції, Німеччини та Італії.

Багато європейських фестивалів відбувається поза межами міст. Перевага Sziget Festival – у місці розташування. Майже самий центр Будапешта, всього кілька зупинок транспорту до знаменитого Парламенту. Це одне з найкрасивіших міст Європи. І вдень, коли основні виступи зірок на Sziget Festival 2018 не почалися, а спати вже не хочеться, – треба їхати до Будапешта. Там - історичні місця, паби, угорська кухня, Дунай, музеї та купальні, розваги.

Зі спеціальною пропозицією для сігетців від міста Будапешт - CityPass відвідування угорської столиці дуже комфортне та економне. Це безлімітний абонемент для гостей фестивалю на всі види громадського транспорту на 13, 7 або 3 дні. Також включено 1 безкоштовний вхід до купалень, знижки на вхід до музеїв. Вартість - від 15 до 42 євро залежно від кількості днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські гурти на Sziget Festival 2018: пісні про війну і любов

Отож, ТОП-3 місць, які радять відвідати сігетці в Будапешті:

1. Купальні. Будапешт - одне з найвідоміших курортних міст Європи завдяки великій кількості гарячих термальних джерел, у місті їх більше сотні. Сюди приїжджають гості Sziget Festival поліпшити самопочуття після концертів, зняти стрес і втому. Найпопулярніші серед гостей фестивалю купальні: Сечені, Рудаш і Геллерт. Рудаш (Rudas) - старовинна турецька купальня. Головна фішка купальні - тут можна купатися і приймати СПА процедури вночі. У Рудаш є кілька саун зі зростаючим градієнтом температури і парні.

Сечені - перша купальня, побудована на лівому березі Дунаю, лікувальні води подаються з глибини 1246 метрів. У цій купальні найкрасивіші 3 відкриті басейни з водою різної температури. 2 басейни з термальною водою, 1 - звичайний плавальний басейн. Гелерт (Gelert) - найрозкішніші та найгарніші купальні Будапешта. Крім лікувальних ванн, сюди часто приходить поспілкуватися місцева інтелігенція: літератори, художники, актори та журналісти. 8 басейнів, 5 із яких із термальною водою.

2. Руїн-паби - один із головних магнітів Будапешта і його ноу-хау. Їх давно включають до туристичних путівників. Руїн паби - "новий формат" барів у Будапешті, вони відкриваються в напіврозвалених занедбаних будинках єврейського кварталу Будапешта. Замість меблів відвідувачі сидять на мотлосі - від старої ванни до поломаних стільців. Сюди приходять не обідати, а випити. Початок руїн-пабів поклав легендарний паб Szimpla kert. Головне правило руїн пабів - відсутність будь-яких правил, там майже немає вивісок. Але їх легко знайти за натовпами відвідувачів.

3. Музей Людвіга - Музей сучасного мистецтва Будапешту. Цей музей, як жоден інший, підходить для відвідувачів Sziget Festival. Сучасне, провокативне, сміливе мистецтво вони оцінили. На час Sziget Festival 2018 триває виставка австрійського всесвітньо відомого художника Ервіна Вюрма та Сема Хандаті. Крім їхніх робіт, були картини Енді Уорхола, Йоко Оно та інших значних художників. В оригінальній експозиції представлені твори відомих сучасних угорських художників, роботи Пікассо, зразки американського поп-арту і твори соціалістичній Угорщині.

Цьогоріч на Sziget Festival 2018 виступили одразу 3 українських гуртів - 5'NIZZA, KADNAY, ONUKA. Першими з українців відкрили Sziget Festival 2018 гурт 5'NIZZA.

Зараз ви читаєте новину «Не Sziget Festival єдиним: що робити у Будапешті фанам музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі