вівторок, 08 серпня 2017 12:15

"Назвіть дату народження Бандери і заспівайте гімн УПА": російський канал 4 хвилини брехав про "Бандерштат"

"Назвіть дату народження Бандери і заспівайте гімн УПА": російський канал 4 хвилини брехав про "Бандерштат"

На телеканалі "Россия24" показали сюжет, в якому про фестиваль "Бандерштат" розповіли як про місце, де пропагують неонацизм.

"Назвати дату народження Степана Бандери, рік прийняття першої Конституції Пилипа Орлика і співати гімн УПА - із цих і не тільки тестів на "патріотизм" тепер починаються інтерв'ювання в львівському відділенні Міністерства юстиції України", - говорять у відео, яке виклали на YouТube.

"Образ Бандери всіма силами вдавлюють у свідомість українців. Інколи трапляється це під фаєрами та громовими гітарами. Таким був рок-фестиваль "Бандерштат", - каже ведучий.

"Крім пісень тут проводять майстер-класи зі збирання-розбираннч зброї, презентують книги неонацистів, лекції з чітким ідеологічним спрямуванням і під гаслом: будь-яка мова, крім російської, - розповідає журналістка. - А в самому центрі Києва взагалі встановили банери з Бандерою".

"Таке ненав'язливе звеличування пособників фашистів українська влада використовує як інструмент антиросійської пропаганди, - робить висновок журналіст. - А в Харкові, коли ставили Чайковського "Мазепа", використали улюблену пісню Бандери ", - завершує під пісню журналіст.

Під Луцьком на Волині відбувся 11-й "Бандерштат". За три дні фестиваль відвідали приблизно 12 тис. людей. Виступили близько 60 гуртів. Серед них "Бумбокс", "Тартак", "ВВ", гурт O'Тorvald, який представляв Україні на Євробаченні-2017, "Флайzzzа", OT VINTA та оновлений "Скрябін" із жінкою-вокалісткою Ольгою Лізгуновою. У страйбольному тирі можна було постріляти у "путінів" - паперові картинки.

Зараз ви читаєте новину «"Назвіть дату народження Бандери і заспівайте гімн УПА": російський канал 4 хвилини брехав про "Бандерштат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі