Ексклюзиви
середа, 26 липня 2017 16:44

Назвали тему 24-го "Форуму видавців у Львові"

Назвали тему 24-го "Форуму видавців у Львові"

З 13 по 17 вересня у львівському Палаці Мистецтв та у понад 40 локаціях міста пройде 24-й "Форум видавців у Львові".

Всього за 5 днів фестивалю відвідувачі зможуть долучитися до більш ніж 1000 культурних та освітніх заходів.

Фокусна тема 24-го фестивалю – Точка створення.

"Ми спробуємо передбачити, що чекає на світ в майбутньому, з одного боку, та зрозуміти час, в якому живемо, з іншого", – зазначає президент ГО "Форум видавців" Олександра Коваль. – Історична циклічність завжди була притаманною світовому суспільству. Нові ідеї та візії ставали джерелом змін. Кожен етап змінював старий і спричиняв масштабну революцію шаблонного сприйняття світу".

Основними заходами "Форуму видавців у Львові" цього року буде: національний книжковий ярмарок, міжнародний літературний фестиваль, церемонія вручення премії "Найкраща книга Форуму видавців", 15 тематичних дискусійних кластерів, всеукраїнський бібліотечний форум, благодійна акція для літніх людей "Третій вік: задоволення від читання".

Також у рамках "Форуму видавців у Львові" пройде Львівський міжнародний літературний фестиваль.

"Фестиваль покликаний сприяти подоланню ізоляції в сприйманні іноземної та української літератури, визначати основні тенденції та напрями розвитку світового літературного процесу", - пояснює програмний директор заходу Софія Челяк.

На захід завітають почесні гості з країн Європи та Америки: Філіп Сендс, Генрі Марш, Ганна Кралль, Пітер Вотсон.

Спеціальні гості фестивалю: Карл-Маркус Ґаус (Австрія), Пітер Х. Фогтдаль (Данія), Єелле Рюмер (Нідерланди), Ян Вагнер (Німеччина), Вітольд Шабловський (Польща), Щерек Зємовіт (Польща), Дубравка Угреши (Хорватія, Нідерланди), Каталін Доріан Флореску (Швейцарія). Та ще понад 45 авторів з Австрії, Білорусі, Норвегії, Нідерландів, Сербії, Словаччини, Франції, Чехії, Йорданії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали тему 24-го "Форуму видавців у Львові"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі