Ексклюзиви
понеділок, 02 липня 2018 15:05

Назвали, скільки грошей виділили на зйомки українських фільмів

Назвали, скільки грошей виділили на зйомки українських фільмів
2018 року на виробництво українського кіно виділили 1 млрд грн. Фото: 0352.ua

2018 року на виробництво українського кіно влада виділила 1 млрд грн. Це вдвічі більше за минулорічну суму. Кошти порівну розділили між Держкіно та Міністерством культури України.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

Важливе саме прийняття закону про держпідтримку кінематографії, який дає нові інструменти: грошові, податкові, економічні та інші для розвитку українського кіно, вважає віце-прем'єр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські музиканти озвучать класику німого кіно

Законопроект передбачає збільшення частки державного фінансування для великого кіно, а також можливість фінансувати телесеріали до 50 відсотків з держбюджету.

"Раніше такого не було, тому всі серіали були або російські, або проросійські. Точніше явно російські, або приховано російські. Також передбачено повернення частини кваліфікованих витрат для тих кінокомпаній, які вибирають Україну як локацію і залучають наш персонал: акторів, режисерів, технічний персонал", – сказав В'ячеслав Кириленко.

З'явився трейлер фільму "Вулкан" режисера Романа Бондарчука. Кіно "Вулкан" створене спільно Україною і Німеччиною. З українського боку виробництво фільму здійснила кінокомпанія "Татофільм" (продюсерка Олена Єршова) і ГО "Південь" (продюсерка Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно.

Зараз ви читаєте новину «Назвали, скільки грошей виділили на зйомки українських фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі