неділя, 14 березня 2021 00:45

Назвали найкращий фільм року

Найбільший сайт з рецензій та відгуків Rotten Tomatoes назвав найкращі фільми 2020-го в різних категоріях.

Найкращою стрічкою стала "Портрет дівчини у вогні". Вона перемогла ще у двох категоріях: "Найкращий фільм в обмеженому прокаті" і "Найкращий іноземний фільм".

У французькому регіоні Бретані 1770-го молода художниця Маріанна робить на замовлення весільний портрет дівчини Елоїзи. Повинна надіслати його майбутньому нареченому. В знак протесту проти шлюбу Елоїза відмовляється позувати, зближується з художницею, за сюжетом.

Знімали у Франції. Режисерка - Селін Ск'ямма. Головні ролі втілили Адель Енель та Ноемі Мерлан. На 72-му Каннському кінофестивалі фільм отримав приз за кращий сценарій та спеціальні нагороди Queer Palm за найкращий фільм ЛГБТ-тематики. Також входить у рейтинг найсексуальніших кінокартин всіх часів за версією американського журналу Esquire.

Автор: Артхаус Трафік
  Молода художниця Маріанна робить на замовлення весільний портрет дівчини Елоїзи. Повинна надіслати його майбутньому нареченому. В знак протесту проти шлюбу Елоїза відмовляється позувати та зближається з художницею, за сюжетом фільму “Портрет дівчини у вогні”. Головні ролі втілили Адель Енель та Ноемі Мерлан.
Молода художниця Маріанна робить на замовлення весільний портрет дівчини Елоїзи. Повинна надіслати його майбутньому нареченому. В знак протесту проти шлюбу Елоїза відмовляється позувати та зближається з художницею, за сюжетом фільму “Портрет дівчини у вогні”. Головні ролі втілили Адель Енель та Ноемі Мерлан.
"Сюжет, обраний режисеркою Селін Ск'ямма, обтяжений великою кількістю шаблонів. Ситуація художника і його моделі або музи відпрацьована багаторазово, переважно в сексистських тонах. Цих небезпек Ск'ямма майстерно уникає. Ноемі Мерлан з її південної зовнішністю і якоюсь подобою Фріди Калло і похмура, відсторонена Адель Енель ідеально доповнюють один одного. Вони обидві люблять музику, і таким чином "Пори року" Вівальді стають мотивом їх близькості. Історична нерівність жінок ХVІІІ століття Ск'ямма використовувала як основу для показу повністю рівних стосунків. Вогонь - це те, що поєднало Елоїзу і Маріанну: багаття під час нічних співів сільських жінок. Їх любов приречена, але вони, як справжні протагоністкі трагедії, не приймають наказів долі", - йдеться в рецензії кінокритика Дмитра Десятерика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єри тижня: Міла Куніс, Наомі Кемпбелл, Шерон Стоун

Найкращими серіалами на Rotten Tomatoes стали "Я можу тебе знищити" і "Корона", мультфільмом - "Душа".

"Попередня робота французької режисерки Селін С'ямми – мелодрама "Портрет дівчини у вогні" - була в українському прокаті торік. Новий фільм не отримав нагороди, але став прикрасою головного конкурсу Берлінале. Це маленьке кіно, але магічне й чудове, - розповідає кінокритик Сергій Ксаверов про найяскравіші прем'єри Берлінале 2021-го. - Після того, як у 8-річної Неллі помирає бабуся, дівчинка їде з батьками в будинок, де та жила. Поки батько прибирає та робить у домі мінімальний ремонт, головна героїня гуляє по лісу та зустрічає іншу дівчинку свого віку, яка будує там намет із гілок. Ця друга – якимось магічним чином насправді її мати десь 20 років тому. Обидві дівчинки майже одразу розуміють, хто вони одна одній. Так починається шлях цього кіно, яке не намагається грати з глядачем у гру "відгадай, що буде далі".

С'ямма хоче більше подивитися на стосунки, зв'язки між людьми, ніж на якісь сюжетні інтриги. Натхненням для неї були анімаційні стрічки японця Хаяо Міядзакі, зокрема "Мій сусід Тоторо", але світ фільму виглядає природно й для режисерки також".

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращий фільм року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі