четвер, 31 грудня 2020 20:00

Назвали найкращі українські альбоми

Назвали найкращі українські альбоми
Музичний критик Ігор Панасов назвав альбом 13 Waves українсько-нігерійського тандему TVORCHI музикою світового рівня. Фото: Instagram

Музичні експерти назвали найкращі українські альбоми цього року.

TVORCHI – 13 Waves

"Це робота, яка підвищує рівень української поп-музики загалом, - пише головний редактор музичного інтернет-журналу live.Karabas Ігор Панасов. - Кожна з 13 пісень — як бурхливий сюжет. Більшість треків тривають дві з половиною хвилини, але ж більше й не треба. За цей час TVORCHI встигають побудувати світ, зруйнувати його, створити знов, врятувати від небезпеки та кинути все напризволяще, тому що час йти далі — до наступного треку.

Цей альбом — фабрика музичних ідей, які наче живі істоти народжуються на твоїх очах, проживають насичене життя та відлітають собі у космос, як комети. Різниця лише в тому, що ці комети можна повернути назад, натиснувши репіт".

Ragapop — Сяся

"Дебютний EP Сяся сайд-проєкту учасниць гурту Dakh Daughters Руслани Хазіпової, Ганни Нікітіної та музиканта Антона Очеретяного — Ragapop — це три треки, побудовані на поезії Івана Франка, - пише музичний оглядач LiRoom Артем Рісухін. - Мрачнуватість гурту — це відгомін сьогодення, наче саундтрек до часів, коли надії майже і немає. Тріо задало дуже високу планку і для себе, і для музикантів, які ще досі копирсаються в електрофолку. Це не просто крок від вторинності — це дійсно дуже самобутній, цікавий проєкт. Будемо сподіватись, що повноформатна платівка стане ще більшим відкриттям, але навіть зараз, Сяся — один із найкращих релізів року".

Shapoval Sextet — Kobzareva Duma

"Найбільшим відкриттям року для мене став запис, зроблений на джазовому фестивалі в Донецьку в 1976-му та вперше оприлюднений лише зараз завдяки київському лейбла "Шукай", - пише головний редактор Comma Сергій Кейн. - Очільник ВІА "Водограй" Олександр Шаповал разом із колегами доводить до кипіння суміш спіричуел-джазу, психоделічного року та українських традиційних мотивів. 24 хвилини чистого музичного задоволення і мурашки шкірою від усвідомлення, за яких умов це відбувалося. Секстет Шаповала і сьогодні вмить підірвав би будь-який світовий фест".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вікіпедія оприлюднила рейтинг статей за рік

Ешелон — Колишні Люди

"Це — один з найкращих українських хіп-хоп-альбомів цього року. Цілісне полотно з 11 треків, над яким репери Воха і Рома Майк працювали 4 роки. Атмосфера, флоу, тексти, музика — хлопці йдуть проти трендів і впевнено доводять, що справжній хіп-хоп живе у крові. Неймовірно крутий альбом. Трек "Треба Йти" — справжній, сука, шедевр", - пише музичний оглядач СЛУХ Данило Панімаш.

ЛЬОН — З живого Джерела

"Багата на молоді та якісні блек-метал проєкти Україна, вже давно, навіть у світовому масштабі, перетворилася на показник якості, релізи якої не помічати та не слухати — гріх. Льон — полтавський ванменбенд, створений однойменним музикантом, релізи якого виходять на лейблі Sound Fortress. Альбом має сподобатися всім, хто в нескінченному потоці бласт-бітів очікує почути мелодійні малюнки однієї гітари, що десь приблизно представлено на третьому альбомі Ulver "Nattens Madrigal". Беручи на себе сміливість, можу заявити — за інших обставин, так міг би звучати блек початку другої половини 90-х, без культу сирого звуку та тотальної навмисної деградації саунду. "З живого джерела" має крючок, здатний підчепити тематично підкованого слухача з першого прослуховування. Цей той вкрай рідкісний тип альбомів, котрі при кожному новому прослуховуванні відкриваються з нової сторони", - пише рецензент Neformat.com.ua Єгор Фелюст.

Люсі — Enigma (ambient pop)

"Обидва моїх альбоми року (Люсі і Jessie Ware) мають на диво дуже мало спільного з музикою, яку я зазвичай слухаю (крім хіба настрою), - пише лідер гурту Stoned Jesus Ігор Сидоренко. - Я не фанат жіночого вокалу, я далекий від модних ревайвлiв 80-х (Джессі) або 90-х (Люсі), але якимось чином саме ці два релізи зачепили мене сильніше за інших у цьому дивному році. Суть у тому, що цi артистки не бояться виставляти напоказ свою вразливість і відвертість, їм хочеться вірити, під них хочеться і танцювати, і сумувати одночасно. Ну і не можу не відзначити прекрасний рівень сонграйтінгу, такі хуки Максу Мартіну не снилися!".

Зараз ви читаєте новину «Назвали найкращі українські альбоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі