пʼятниця, 05 березня 2021 14:05

Назвали найбільш продаваних у світі виконавців

Південнокорейський K-pop гурт BTS посів 1-ше місце у світовому рейтингу артистів із найбільшими продажами. Йому вдалось обігнати співачку Тейлор Свіфт, яка перемогла 2019-го.

Рейтинг щорічно складає Міжнародна федерація фонографічної індустрії - IFPI. 2020-го BTS випустили 2 альбоми, які лідирували у світових чартах.

"BTS - глобальне явище, у них був видатний рік. Вони демонструють силу музики, яка приносить радість і щастя людям у всьому світі", - зазначила гендиректорка IFPI Френсіс Мур.

У десятку 2020 року також потрапили:

Автор: IFPI
 

Премія від IFPI враховує абсолютно всі продажі музикантів у всіх форматах і країнах світу. BTS - це 1-й корейський гурт, який став лідером рейтингу IFPI, при цьому переважно виступаючи не англійською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращих музикантів року

BTS створили 2013 року. Увійшли в історію як 1-й K-pop гурт, що посів 1-ше місце в чарті Billboard 100. Американська компанія Mattel, відома створенням ляльки Барбі, випустила іграшки у вигляді учасників корейського бойз-бенду.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбільш продаваних у світі виконавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі