Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 18:30

Назвали книги, що увійшли до короткого списку літературної премії BBC

Назвали книги, що увійшли до короткого списку літературної премії BBC
Обрали головних претендентів на отримання літературної нагороди від ВВС Україна. Фото: bbc.com

BBC Україна оприлюднила короткі списки номінантів на отримання літературної премії "Книга року BBC – 2017″ та "Дитяча Книга року BBC – 2017″,

Про це повідомляють на сайті "BBC Україна".

Зокрема на звання кращої книги 2017 року претендують твори "Інтернат" Сергія Жадана, "Харків 1938" Олександра Ірванця, "Земля загублених, або маленькі страшні казки" Катерини Калитко, "Танжер" Йвана Козленка та "Шенгенська історія" Андрія Куркова. Їх відібрали з-поміж 16 книг з довгого списку.

За звання найкращої дитячої книги боротимуться "Миші" Соні Атлантової, "Комп і компанія" Анни Коршунової, "Старшокласниця. Першокурсниця" Анастасії Левкової та "Піраміда Синтії" Олега Чаклуна.

Переможці стануть відомими 15 грудня на церемонії вручення премії. Їх обере журі, до якого увійшли Віра Агеєва, Ольга Герасим'юк, Віталій Жежера, Тарас Лютий, Світлана Пиркало та Марта Шокало.

Переможець у кожній номінації отримає грошову премію у розмірі гривневого еквіваленту 1 тис. фунтів стерлінгів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ДНК" стала кращою книгою премії "Еспресо. Вибір читачів"

94,8 тис. грн та піврічне стажування у Польщі виграла вінницька письменниця Катерина Калитко. Вона стала лауреатом літературної премії імені Джозефа Конрада. Нагороду кожні 2 роки вручає Польський інститут у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Назвали книги, що увійшли до короткого списку літературної премії BBC». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі