пʼятниця, 03 серпня 2018 21:45

Назвали головних претендетів на "Оскар"

Назвали головних претендетів на "Оскар"

Американські критики склали список потенційних претендентів на "Оскар". Ці 11 стрічок ще не вийшли в прокат. За даними порталу USA Today, найкращим фільмом року можуть назвати режисерський дебют актора Бредлі Купера в мюзиклі "Зірка народилась".

Зірковий кантрі співак Джексон Мейн знайомиться з маловідомою виконавицею Еллі. Допомогає дівчині досягнути успіху. Між героями народжуються почуття. Але Джексону Мейну стає важко сприймати кар'єрний ріст коханої на тлі його забуття, за сюжетом.

У головній ролях "Зірка народилась" знялися Бредлі Купер і Леді Гага. Головною умовою співачки на знімальному майданчику був спів наживо. "Зірка народилась" вчетверте з'явиться на кіноекранах. Три попередні екранізації мюзиклу 1937-го, 1954-го та 1976-го років обов'язково здобували "Оскар" хоча б в одній номінацій.

Критики також відзначили біографічну драму "Людина на Місяці" Демієна Шазелла з Районом Гослінгом у головній ролі. Стрічка розповідає про американського астронавта Ніла Армстронга — першої людини, яка в липні 1969 року ступила на поверхню Місяця.

Минулорічна володарка "Оскару" як "найкраща актриса" Емма Стоун в картині "Фаворитка" Йоргоса Лантімоса зіграла герцогиню Мальборо — придворну даму англійської королеви Анни. Історична драма розповість про інтриги при монаршому дворі поч. ХVIII ст. Світова прем'єра картина відбудеться на Венеціанському кінофестивалі у вересні.

В списку також є кримінальна драма "Вдови" англійця Стіва МакКвіна. 2014-го стрічка цього режисера "12 років рабства" отримала "Оскар" як "найкращий фільм".

Серед потенційних претендентів цього року називають комедію "Чи зможете мене пробачити?" з Меліссою МакКарті у головній ролі, кримінальну драму "Білий хлопець Ріу" з Меттью МакКонахі, "Гарний хлопчик" з Тімоті Шаламе, драму про матір і важкого сина-підлітка "Повернути Бена". Найкращий режисер 2014-го мексиканець Алфонсо Куарон готує прем'єру фільму "Рим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм отримав нагороду престижного кінофестивалю

Церемонія нагородження "Оскару" відбудеться 24 лютого 2019 року в Лос-Анджелесі. Минулого року "найкращим фільмом" назвали "Форму води" Гільєрмо дель Торо.

Зараз ви читаєте новину «Назвали головних претендетів на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі