Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2017 20:06

Назвали артистів, які принципово не виступають в Росії
10

Пропонуємо Вашій увазі топ-10 українських гуртів та виконавців, які не виступають у Росії.
Цитати артистів про їх принципову позицію наводимо з підбірки Радіо "Максимум".

ONUKA

Автор: http://begemot.media/
 


"Шанувальників навіть зараз у нас в Росії багато, але ONUKA поки що не їздить до Росії і не поїде, поки ситуація в країні не владнається, – каже солістка гурту Ната Жижченко.


The Hardkiss

Автор: http://begemot.media/
 


"У Росії великий ринок і безумовно великі гроші в плані бізнесу. Наше рішення не виступати там – серйозний крок. При чому ми не виступаємо в Росії не тільки на відкритих преміях, телевізійних програмах, а й не даємо концерти "в тиху" – не їздимо навіть на корпоративи. Таке рішення було ухвалено всією командою, тому що це заробіток всіх і ми відповідаємо за тих, хто у нас працює, – підкреслює вокалістка Юлія Саніна.


Анастасія Приходько

Автор: http://begemot.media/
 

Співачка, яка стала популярною завдяки російській "Фабриці зірок" та понад сім років прожила в РФ, від початку війни розірвала всі зв'язки з країною-агресором.
"Росія для мене закрита, не знаю, що має статися, щоб щось змінилося в моїй голові, будь-які гроші світу мене не змусять віддати все те, що я зробила тут", – каже артистка.


Бумбокс

Автор: http://begemot.media/
 

"Я не поїду в цю країну, поки не закінчиться війна і весь цей жах. Є правда, а є неправда. Існують штуки важливіші, ніж слава. Ці штуки – це долі і життя людей, таких же, як ти. Не можна відгородиться славою та ігнорувати події, настільки важливі. Це справа честі", – відзначає фронтмен Андрій Хливнюк.


Тіна Кароль

Автор: http://begemot.media/
 

"Я артист, який зумів поставити національні інтереси вище за власні. Я люблю свою країну, яка мене виростила. Цього року ми змогли зіграти в Україні 97 концертів, і мені не довелося прогинатися під мінливий світ, як співає Андрій Макаревич", – каже Кароль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 26 головних альбомів української незалежності

Океан Ельзи

Автор: http://begemot.media/
 

У рамках світового турне в 2014-му гурт планував концерти в Санкт-Петербурзі та інших російських містах, але з початком війни артисти скасували гастролі в країні-агресорі. Учасникам українського колективу заборонили в'їзд на територію РФ, назвавши Вакарчука націоналістом.
"Зрозуміло, що ми сумуємо за мільйонами наших прихильників в Росії, а вони ще більше сумують за нами. Зате багато з них мають змогу приїздити на наші концерти в Україну", – каже Вакарчук.


KOZAK SYSTEM

Автор: http://begemot.media/
 

Гурт KOZAK SYSTEM з початку війни вони не просто не їздять у РФ, а й випускають антиросійські пісні.
"На руках у росіян – кров наших братів. Не можна грати в країні, яка веде війну проти твого народу, не можна виступати перед людьми, яких ти не поважаєш. Більше того, мені здається, що навіть через кілька років, коли влада в Росії зміниться, особливого бажання виступати там не буде", – каже Іван Леньо.

СКАЙ

Автор: http://begemot.media/
 

"Погодимось в Росії, коли закінчиться путінський режим і до влади прийдуть адекватні люди. Творчість повинна бути без кордонів, у кожній країні є хороші та мудрі люди, які страждають від того, що їхній улюблений музикант чи гурт не має змоги дати концерт через якісь політичні непорозуміння. Такого не повинно бути сьогодні, але, на жаль, зараз саме така ситуація", – ділиться лідер гурту Собчук.

Тартак

Автор: http://begemot.media/
 

Тартак - один з гуртів, які навіть до війни не виступали в Росії.

Антитіла

Автор: http://begemot.media/
 

У 2013 році гурт прославився у Росії, пісні очолювали чарти, їх запрошували на фестивалі.
"Треба розуміти, що коли це сталося (активні бойові дії на сході України), була весна 2014 року. Фестиваль "Нашествие" планувався на літо. Але те, що відбувалося на сході України в той момент, ті новини і факти, сотнями гинули люди… То вибір був очевидний. Не було навіть ніяких роздумів, їхати чи не їхати. Ми відмовилися від концертів у РФ, – каже Тарас Тополя.

14 листопада співачка Ані Лорак, яка кількома днями раніше отримала чергову премію в Кремлі, виступила в київському Палаці "Україна" на концерті на честь 15-річного ювілею балету Freedom.

Зараз ви читаєте новину «Назвали артистів, які принципово не виступають в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі