середа, 10 березня 2021 10:05

"Навчимо танцювати під дудку" - Білорусь на Євробаченні представить гурт прихильників Лукашенка

"Навчимо танцювати під дудку" - Білорусь на Євробаченні представить гурт прихильників Лукашенка
На Євробачення від Білорусі співатиме гурт "Галаси ЗМєста". Фото: eurovision.tv

Білорусь на Євробаченні 2021 року без відбору представить гурт "Галаси ЗМєста" з піснею "Я навчу тебе".

Рішення щодо нових конкурсантів 9 березня оприлюднила Бєлтелерадіокомпанія. Проте після публікації пісні на ресурсах конкурсу, вона встановила рекорд за кількістю дизлайків. Ролик переглянули майже 200 тис. разів. При цьому поставили 1,7 тис. лайків і 16 тис. дизлайків станом на 10 березня 10:00 по Києву.

"Галаси ЗМєста" - це молодий проєкт кавеенщиків з Барановичів. Фронтмен гурту Дмитро Бутаков за освітою військовий перекладач. У студентські роки він виступав за команду КВН "Ескадрон гусар", потім повернувся додому, у Барановичі. Тут продовжив розвивати кавеенівський рух, створив команду "КЛюЖ" - Клуб любителів життя, з якої виступав в Білорусі і за межами країни. Новий проєкт Дмитра "Галаси ЗМєста" з'явився восени 2020 року як відповідь на серпневі події. Музиканти підтримують чинну владу в Білорусі і не приховують свою громадянську позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський гурт Little Big відмовився брати участь у Євробаченні-2021

"Вирішили показати своє ставлення до технологій кольорових революцій. Коли під соусом "політичної боротьби" намагаються зруйнувати країну, яку ми любимо, і в якій живемо. Ми не можемо залишатися байдужими", - йдеться в YouTube-каналі групи.

Білорусь можуть усунути від участі в пісенному конкурсі Євробачення-2021. Таку ідею запропонувала депутатка Європарламенту Карін Карлсбро. Вона назвала неприпустимою співпрацю з державною Білтелерадіокомпанією, у якій продовжується переслідування співробітників.

Зараз ви читаєте новину «"Навчимо танцювати під дудку" - Білорусь на Євробаченні представить гурт прихильників Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі