неділя, 18 грудня 2011 13:25

Наталка Сняданко отримала премію Джозефа Конрада
11

Фото: Фото: facebook.com

Учора, 17 грудня, письменниця Наталка Сняданко отримала літературну премію імені Джозефа Конрада, засновником якої є Польський інститут у Києві.

Сняданко вже третій раз потрапила у фінал премії. У попередні роки лауреатами премії уже були Тарас Прохасько (2007 рік) і Сергій Жадан (2009).

Цього року, крім неї, до фіналу потрапили Андрій Бондар і Маріанна Кіяновська.

Наталка Сняданко отримала нагороду від Польського Інституту у Києві у розмірі 3000 євро і піврічне стажування у Польщі у рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща "GAUDE POLONIA", яка призначена для молодих митців і перекладачів польської літератури з країн Центрально-Східної Європи. Стипендіальна програма триватиме у Польщі з 1 лютого до 31 липня 2012 року.

На церемонії нагородження були присутні Оксана Забужко, Юрій Макаров та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін забрав премію у Сергія Жадана

Як відомо, літературна премія ім. Джозефа Конрада-Коженьовського заснована 2007 року і вручається Польським Інститутом у Києві за послідовність у реалізації творчого шляху, інноваційність форми, ламання стереотипів та універсалізм послання.

Премія присуджується українському письменникові віком до 40 років, незалежно від місця його проживання, прижиттєво.

Нагадаємо, Наталка Сняданко народилася у Львові 1973 року. 1995-го – закінчила українську філологію Львівського університету, 1995-1997-го вчилася на факультеті славістики та романістики університету міста Фрайбурґа (Німеччина). Авторка 7 книжок. З 2009 року редагує тримовний літературний часопис "РАДАР".

Зараз ви читаєте новину «Наталка Сняданко отримала премію Джозефа Конрада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі