субота, 25 березня 2017 22:43

Населення селища стрімко скорочується

Автор: https://www.altimirfilm.com/
  Жителька Алтимира Малінка
Жителька Алтимира Малінка

"Я приїхала до Болгарії 2009-го від американської волонтерської організації "Корпус миру", яка відправляла туди вчителів, лікарів та працівників гуманітарної сфери. Там мене прийняла родина Йордана та Малінки і їх доньки Іви в селищі Алтимир. Прожила у них 3 місяці. А загалом провела у країні понад 2 роки, подорожуючи по різних селах і вивчаючи життя, - розповідає американська режисерка Кей Ганнаган про фільм "Алтимир".

Короткометражку показали на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини "Docudays UA". Відкрився у Києві 24 березня.

Автор: https://www.altimirfilm.com
  Жителі Алтимира
Жителі Алтимира

- Населення Болгарії з часів краху комуністичного режиму 1989-го скорочується найшвидше у світі. Низький рівень народжуваності і високий смертності, а також масовий виїзд молоді працювати за кордон – головні причини цього. Маленькі населені пункти знаходяться на межі вимирання. Прочитала про це у Washington Post і вирішила, що маю зняти фільм про Алтимир, - продовжує Кей.

Автор: http://docudays.org.ua
  Житель селища Алтимир Йордан показує вирощені капусту і моркву
Житель селища Алтимир Йордан показує вирощені капусту і моркву

У стрічці жителі Алтимира пригадують комуністичні часи, коли заробляли мало, але все було дешевим. Могли дозволити собі багато. А зараз не мають змоги навіть поїхати на море. Підприємства і фабрики, які працювали, закрились. Люди втратили роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінок у рабство продали свої прикордонники

- Я сама знімала фільм. Використовувала ручну камеру GH4. Вона створює ефект всього маленького навколо. Хотіла передати замкненість і маленькі простори, яких багато у Болгарії. Знімала крупні плани, щоб передати інтимність історії і тепло людей. Незважаючи на важку ситуацію з роботою і зненаселення селища, люди продовжують там жити. Їх не полишає оптимізм. Йордан показує, яка в нього гарна капуста, морква. Щиро радіє дрібницям, - розповідає Кей.

Автор: https://www.altimirfilm.com
  Закинуті будівлі селища Алтимир
Закинуті будівлі селища Алтимир

Продюсер стрічки Тайлер Гьорлі жив у іншої літньої пари. В основі сюжету – візит однієї приймаючої родини до іншої.

Кей Ганнаган - документальна режисерка та операторка з Нью-Йорка. Її стрічки Алтимир та Йордан показувались на фестивалях по всьому світу.

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини "Docudays UA" триватиме до 31 березня. Фестивальні локації - Будинок Кіно, Кінотеатри "Київ" та "Кінопанорама".

Зараз ви читаєте новину «Населення селища стрімко скорочується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі