середа, 12 вересня 2012 13:31

Нащадків козака Мамая покажуть у художньому музеї

28 вересня художник Анатолій Мельник відкриє персональну виставку у Національному художньому музеї. Назвав її "Чотири погляди поза часом. Мамайчуки". Глядачі побачать картини з нащадками козака Мамая — Мамайчуками, соняшниками та українськими пейзажами.

"Козаку Мамаю не одне століття. Зараз більш актуальними є його діти — Мамайчуки, - розповідає художник. - Роботи стосуються соціальних проблем, які турбують українське суспільство. Тут є трохи іронії, сарказму".

Поки автор неохоче демонструє майбутню виставку. Каже, хоче бути несподіваним. На підставках у його столичній майстерні на Хрещатику стоять ескізи робіт "По поняттям" і "Поцілунок". На останній до Мамайчука з оселедцем вишикувався для поцілунку натовп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянам показали "Нормандію у живописі"

"Коли приходиш до влади, то всі починають цілувати", - пояснює Анатолій Іванович. Він 12 років керував художнім музеєм. У квітні цього року його звільнили після того, як заявив про зникнення з приміщень Кабміну картин відомих українських художників. Сьогодні Мельник каже, що заяву про звільнення написав сам. Тільки після того, як залишив посаду, вперше організовує у стінах музею свою виставку.

"Рішення про це прийняла науково-художня рада музею, коли я вже там не працював. З виконуючою обов'язки директора Тетяною Мироновою не говорив, бо рішення про виставку було не її. Я не можу мати до неї претензій, бо Миронова не була тією людиною, хто бажав мого звільнення з музею. Я пішов сам".

Майбутня виставка триватиме місяць. На ній покажуть більше 50-ти полотен.

Зараз ви читаєте новину «Нащадків козака Мамая покажуть у художньому музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі