пʼятниця, 10 серпня 2012 19:27

До України можуть привезти картини Фріди Кало у 2016 році
30

На відкриття виставки у Малу галерею прийшло більше сотні глядачів
Фото: Фото: Катерина Горностай
“Ця фотовиставка показує життя Фріди і Дієго з точки зору епохи. Вона дуже вплинула на них. А художники — на неї"
Серед натовпу були й мексиканці, іспанці, португальці. Це переважно працівники посольств в Україні
Світлини зроблені різними авторами, багато з них залишилися невідомими. Фотографії створені у період між 1911 і 1957 роками

9 серпня у Малій галереї Мистецького Арсеналу презентували виставку "Співпричетність. Дієго і Фріда". Експозиція складається із фотографій, на яких зображено мексиканських художників Фріду Кало і Дієго Ріверу та епоху, у якій вони жили.

"Всі звикли дивитися на них із середини, їхніх пристрастей, сварок, - розповідає куратор виставки Надія Перевізник. Ця фотовиставка показує життя Фріди і Дієго з точки зору епохи. Вона дуже вплинула на них. А художники — на неї. Фріда та Дієго жили і працювали в час мексиканської революції."

Куратор розповіла, що багато фото зроблені ще до народження Фріди. "У першій залі зображено революційні пакунки з бюлетенями, зброя, мертвий революціонер — ці фото стосуються початку революції," - каже Надія. Світлини зроблені різними авторами, багато з них залишилися невідомими.

Фотографії створені у період між 1911 і 1957 роками. На кількох Фріда та Дієго йдуть у колоні соціалістичних демонстрацій.

На відкриття виставки у Малу галерею прийшло більше сотні глядачів. Деякі відвідувачки мали на своєму одязі елементи, що відображають мексиканську культуру. Яскраві кольори, квіти у волоссі, масивні сережки.

Серед натовпу були й мексиканці, іспанці, португальці. Це переважно працівники посольств в Україні. У Малій галереї відвідувачів частували вином. Виставку відкрила посол Мексики в Україні пані Беренісе Рендон Талавера. "Ми гордимося, що цьогоріч виповнюється 20 років, як Мексика відновила дипломатичні стосунки з Україною", - зазначила пані посол.

Виставку створили 5 років тому на честь століття від Дня народження Фріди Кало та 50-річчя від смерті Дієго Рівери. До України експозиція побувала у багатьох країнах. Після української виставки світлини повезуть до Берліну.

Куратор Надія Перевізник розповіла, можливо, у 2016 році до України привезуть вже картини Фріди Кало. "Це плани Мистецького Арсеналу. Але більшість робіт знаходяться у приватних колекціях. Потрібен час і неабиякі кошти, щоби картини Кало привезти до України", - додала Надія.

Виставка "Співпричетність. Дієго і Фріда" триватиме до 26 серпня. У Малій галереї згодом проведуть дві лекції та покажуть документальний фільм, присвячений двом художникам.

Зараз ви читаєте новину «До України можуть привезти картини Фріди Кало у 2016 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі