субота, 13 січня 2018 21:45

"Написав пісню після сварки з депутатом": 8 нових альбомів, які варто послухати

"Написав пісню після сварки з депутатом": 8 нових альбомів, які варто послухати
Український гурт DZ'OB поєднує електронне та акустичне звучання. Фото: muzmapa

Протягом першої половини зими нові альбоми випустили як зарубіжні зірки, так і українські виконавці. Gazeta.ua пропонує добірку новинок, на які варто звернути увагу.

Black Rebel Motorcycle Club — Wrong Creatures

Американський інді-рок гурт видав новий гітарний альбом вперше за 5 років. Фронтмен гурту Пітер Гейс боровся із психічним розладом, а барабанщиця Лея Шапіро перенесла операцію на мозку. Загальний настрій платівки вийшов похмурим. "Я не раз замислювався про смерть", - зізнався в одному з інтерв'ю Гейс.

Тартак — АнТАРТАКтида

Гурт присвятив новий альбом до 21-річної річниці творчості. "Хотіли показати себе не як щось вузькоспеціалізоване, обмежене якимись певними рамками, а як творчу одиницю, яка може існувати в дуже різних і інколи навіть протилежних проявах", - каже про альбом Сашко Положинський, вокаліст колективу. Одну з пісень записали спільно зі співаком Арсеном Мірзояном.

U2 - Songs of Experience

У новому альбомі Songs of Experience (Пісні досвіду) культовий ірландський гурт U2 продовжив тему попередньої платівки Songs of Innocence (Пісні невинності), яка вийшла 2014 року. Обидва альбоми — натяк на творчість англійського поета Вільяма Блейка, який написав дві збірки віршів з такими ж назвами. Нові пісні U2 написали у формі листів близьким людям і описують близькі для учасників гурту речі.

Друга Ріка — Піраміда

Свій 7-й альбом український гурт "Друга Ріка" присвятив темі страху та втрати. "Усе життя, незалежно від свого покликання та голосів у головах, кожен з нас будує свою піраміду. Вона складається з особистих перемог, зустрічей, невдач. Збудувавши її, ми отримуємо шанс побачити себе такими, якими ми є", - розповідає лідер гурту Валерій Харчишин. Звучання рокери доповнили такими інструментами, як труба, тромбон, валторн і цимбали.

Eminem – Revival

Американський репер Емінем видав платівку, у якій записав пісні з Beyonce, Едом Шираном, Пінк, X Ambassadors та іншими зірками. У альбомі критикує президента Трампа, розповідає про проблеми зі здоров'ям. Один з треків присвятив своїй доньці.

Мандри — Час летить

У першому за 6 років альбомі гурт "Мандри" презентував пісні, які осмислюють події Майдану та війни на сході. Серед композицій — кавер-версія пісні гурту "Вася Club" "Чорна гора" та енергійний реггі-госпел "Думи мої" на вірш Тараса Шевченка. Також увійшли не видані раніше пісні "Коли упаде сніг" та "Знову день переходить у ніч". "Цю пісню написав після сварки з депутатом-комуністом. Це сталося після Помаранчевої революції. Не міг повірити, що така тварина буде спокійно після цього почуватися", - розповідає фронтмен гурту Сергій Фоменко.

G-Easy - The Beautiful & Damned

28-річний американський репер Джеральд Ерл Гіллум, який виступає під творчим ім'ям G-Easy, народився в сім'ї українських емігрантів. Назвав новий альбом на честь роману Френсіса Скотта Фіцджеральда "Прекрасні й приречені". У альбомі артист розповідає про нелегке дитинство і внутрішні переживання.

DZ'OB — Basement Suite

В інструментальному міні-альбомі колектив з Дніпра DZ'OB експериментує зі звучанням. Поєднують електроніку та акустику. До складу гурту входять сім учасників. Грають на скрипці, віолончелі, альті, кларнеті, фаготі та гобої. Basement Suite — друга їхня платівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт Panivalkova зіграє у середньовічній церкві

В мережі з'явився перший рекламний ролик бренду колишнього футболіста, британця Девіда Бекхема House 99. Саудтреком до нього стала пісня "Шо з-под дуба" гурту "ДахаБраха".

Зараз ви читаєте новину «"Написав пісню після сварки з депутатом": 8 нових альбомів, які варто послухати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі