вівторок, 18 листопада 2014 17:23

Найкращі українські стрічки покажуть у Німеччині

Найкращі українські стрічки покажуть у Німеччині

З 5 по 7 грудня 2014 року в Мюнхені в Університеті телебачення і кіно покажуть найкращі українські фільми останніх років та найяскравіші короткометражні фільми 44-го кінофестивалю "Молодість". Стрічки особисто представлять режисери, актори та інші учасники творчих груп, повідомляє сайт кінофестивалю.

Захід не лише має ознайомити глядачів з українським кінематографом та підняти імідж України за кордоном, й є благодійним. Всі кошти, зібрані від продажу квитків, буде передано на потреби дітей, що постраждали від війни на Сході України.

У програмі "Днів" покажуть цьогорічного номінанта на "Оскар" від України "Поводиря".

Представлять фільм "Істальгія" (2012, реж. Дар'я Онищенко), знятий у копродукції з Німеччиною та Сербією.

Презентують стрічку "Брати. Остання сповідь" (2014, реж. Вікторія Трофименко), що є учасником Повнометражного конкурсу 44-го МКФ "Молодість".

Побачать німецькі глядачі й фільм "Молитва за гетьмана Мазепу" (2001, реж. Юрій Іллєнко).

Найкращі короткометражні стрічки з Національного конкурсу МКФ "Молодість" 2014 року – також у програмі "Днів українського кіно". Переможець конкурсу – документальний фільм "Обличчя" Нікона Романченка, де через портрети учасників Євромайдану розказано про зимові події 2013-2014 у Києві. "Прості речі" Олександра Ратія – нова робота переможця Національного конкурсу "Молодості-2013" ("Повернення"); її відзначено спеціальним дипломом журі "За вміння простими засобами створити глибокий образ". Іще один дипломант цьогорічної "Молодості" – стрічка "Равлики" Марини Вроди.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі українські стрічки покажуть у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі