неділя, 08 липня 2012 02:52

Найкращі фільми знімали в 1960 – 1970 роках - кінокритик

Найкращі фільми знімали в 1960 – 1970 роках - кінокритик
Фото: molodist.com

Про це зазначив кінокритик Андрій Халпахчі.

"Останні відкриття в кіно були на  початку 1980-х. А найкращі фільми знімали в 1960 – 1970 роках. Від цьогорічного Каннського фестивалю враження подвійне. Було декілька дуже слабких стрічок, переважно американських. До конкурсу потрапили завдяки прокатним компаніям чи тому, що там грають великі зірки, – Ніколь Кідман, Бред Пітт. Якби це були дебюти, я ніколи не взяв би таких картин на "Молодість". Їх багато критикували, але на Каннський фестиваль тиснуть французькиі дистриб'ютори. Різними способами просувають фільми, які вже придбали для прокату", - розповів кінокритик.

Також він зазначив, що змінилася географія кіно.

"Найяскравіше враження було навіть не від фільму-переможця "Любов" Міхаеля Ганеке, а від його акторського складу. Жан-Луї Трентіньян знімався ще в "І Бог створив  жінку", де закрутив роман із Бріджит Бардо. Останню велику роль зіграв у "Трьох кольорах" Кесльовського 20 років тому.  Еммануель Ріва мала величезний успіх у фільмі "Хіросіма, любов моя" 1959-го. І от вони об'єдналися в дует. Режисерів та акторів такого рівня зараз мало. Враження, що змістилася географія кіно. З'явилася мода на мексиканські, аргентинські, таїландські фільми, не завжди якісні. З іншого боку, себе проявляють скандинавські країни", - розказав Халпахчі.

Прочитати інтерв'ю про тенденції у світовому та українському кіно повністю можна у журналі  "Країна" № 26 (129) за 5 липня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі фільми знімали в 1960 – 1970 роках - кінокритик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі