четвер, 01 липня 2021 20:00

Найгучніші прем'єри тижня: що подивитися у кіно

Найгучніші прем'єри тижня: що подивитися у кіно
У прокат виходить "Апокаліпсис сьогодні" - фільм 1979-го про війну у В'єтнамі за мотивами роману "Серце пітьми" уродженця Бердичева Джозефа Конрада. Фото: IMDb

Цього тижня на екрани виходить голлівудська класика 1970-х, сімейна анімація, оскараносна драма, бойовик та трилер.

"Апокаліпсис сьогодні" - реж. Френсіс Форд Коппола, США

Фільм 1979-го, виходить на українські екрани у розширеному режисерському монтажі, Френсіса Форда Копполи. Демонструватиметься в оригіналі із українськими субтитрами.

Фільм - лауреат Золотої пальмової гілки Каннського кінофестивалю.

1960-ті, війна у В'єтнамі. Капітан американської армії вирушає в нетрі непрохідних джунглів аби знищити полковника. Той вийшов з-під контролю командування, оточив себе тубільцями, які вважають його богом, за сюжетом.

Фільм засновано на романі "Серце пітьми" уродженця Бердичева на Житомирщині Джозефа Конрада. Дія книги відбувається в Конго ХІХ століття. У фільмі зберегли основну сюжетну лінію, змінили історичний період і місце.

"Бебі-бос 2: Сімейний бізнес" - реж.Том МакҐрат, США

Продовження анімації 2017-го. Брати Темплтони виросли і віддалилися один від одного, але в родині з'являється новий бебі-бос. Дочка одного з братів об'єднує дорослих для того, щоб перемогти негідника, який збирає армію злих дітей, за сюжетом.

Українські глядачі мають змогу переглянути "Бебі-бос 2: Сімейний бізнес" одними з перших у світі. Наступного дня після української прем'єри відбудуться перші покази мультфільму у США та Болгарії. В інших країнах анімація виходитиме на екрани з середини липня, а, наприклад, у Великій Британії її покажуть тільки 22 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські фільми покажуть на грандіозному фестивалі. Які саме

"Звук металу" - реж. Даріус Мардер, США, Бельгія

Барабанщик панк групи Рубен починає втрачати слух. Йому можуть допомогти спеціальні імпланти, але вони занадто дорогі. Рубен переїздить до притулку для глухих людей і починає вивчати жестову мову, за сюжетом.

Цього року драма отримала дві премії Оскар: за найкращий монтаж та звук. Для того, щоб передати те, як чує герой, автори фільму консультувалися з людьми із порушеннями слуху та спеціалістами-аудиологами.

"Льодовий дрифт" - реж. Джонатан Генслі, США

Водій вантажівки, що спеціалізується на перевезеннях по зимових дорогах, має врятувати гірників. Вони потрапили у пастку після обвалення алмазної шахти на півночі Канади. Має переправити потерпілих через замерзле озеро. Але крихкий лід та буря стануть ще не найбільшим випробуванням під час цієї місії, за сюжетом.

Режисер стрічки Джонатан Генслі – автор сценаріїв до фільмі "Джуманджі", "Міцний горішок 3" та "Армагеддон". Головну роль у "Льодовому дрифті" виконав Ліам Нісон. Актор, що відмовився від послуг дублера, каже, що мало не загинув під час зйомок сцени у крижаній воді.

"Судна ніч назавжди" - реж. Еверардо Валеріо Гоут, США

П'ятий та останній фільм у франшизі "Судна ніч". Фільми жахів оповідають про антиутопічне майбутнє, в якому одну ніч на рік злочини стають законними.

Також у прокат цього тижня вийдуть французькі комедії "За що нам це?" та "Школа хороших дружин", документальна картина про дизайнера "Мартін Маржела. Своїми словами" та данський трилер "Відділ Q: Ефект Марко".

Зараз ви читаєте новину «Найгучніші прем'єри тижня: що подивитися у кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі