вівторок, 14 січня 2014 19:57

Найбільший 3D-малюнок внесли до Національного реєстру рекордів України

14 січні на столичному НКС "Олімпійський" до Національного реєстру рекордів України внесли найбільший 3D-малюнок на горизонтальній площині. Його створив київський художник Олексій Максіов.

"Площа малюнку - 457, 7 квадратних метри. Це — рекорд України. Попереднім рекордом був 3D-малюнок на горизонтальній площині, який намалювали 2 роки тому біля арки Дружби Народів. Його площа — 41 квадратний метр", - сказав експерт Національного реєстру рекордів Віталій Зорін.

Автор: Фото: Світлана Корженко
 

"Не вся площина цього малюнку залита фарбою. Спочатку хотіли обміряти всі зафарбовані частини і таким чином порахувати площу малюнку. Ми довго над цим думали. Та врешті дійшли висновку, що зафарбована частина гармонійно поєднана з мармуровими вставками і вирішили зареєструвати загальну площу зображення", - додав він.

На картині зображені ялинкові іграшки, синичка, іграшкова конячка та цукерки. Її Олексій Максіов створював 8 днів. Почав малювати в перший день нового року.

"Спочатку намалював ескіз. Він дався мені легко — за вечір був готовий. Переносити його на мармурову підлогу мені допомагала дружина. Почали працювати 1 січня. Починали роботу о 10 ранку і працювали до 8 вечора. За день робили лише півгодинну перерву на обід", - розповів Максіов.

 

"На картині зобразив ялинкові іграшки у коробках. Цю ідею мені підказав дизайн плитки і приміщення. На малюнок витратив 35 літрів фарби. Купував їх за власні кошти", - додав він.

На малюнок краще дивитися із другого поверху.

"Структура мармуру не дозволяє наносити на нього фарбу. Саме тому художник перед нанесенням фарби художник застелив поверхню спеціальною плівкою. Малюнок лишатиметься на підлозі до кінця лютого. Потім ми його змиємо. У нас часто  проводять засідання та конгреси. Замовники не хочуть розмальованої підлоги", - розповів представник НСК "Олімпійський" Віктор Анісімов.

"Картину будемо показувати під час екскурсійних турів по стадіону. Екскурсію відбувається у нас щогодини", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Найбільший 3D-малюнок внесли до Національного реєстру рекордів України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі