середа, 27 червня 2012 16:04

Над Трапезною церквою Києво-Печерської Лаври встановили хрест

Автор: Фото: art-blog.com.ua
  Хрест було втрачено під час Другої світової війни
Хрест було втрачено під час Другої світової війни

У Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику над входом до Трапезної палати встановили хрест, який було втрачено у воєнні часи. Його виготовлено за оригінальними креслениками кінця 19 століття єпархіального архітектора Володимира Ніколаєва.

Перед встановленням хрест було освячено Намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, Митрополитом Вишгородським та Чорнобильським Павлом. На заході була присутня Генеральний директор Заповідника Вікторія Ліснича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Києво-Печерський заповідник став доступнішим для туристів

Трапезна палата з церквою – наймолодший храм Києво-Печерського монастиря. Її будівництво розпочали у 1895 р. за проектом архітектора В. Ніколаєва. У 1941 р. Трапезна постраждала під час вибуху Успенського собору. Ремонтно-реставраційні роботи на фасадах були в цілому закінчені 1956 р., відновлення інтер'єру велось впродовж 1976-80 років. З 1990 р. у храмі регулярно правиться служба Божа. З 1992 р. він є кафедральним собором Києва (УПЦ).

Зараз ви читаєте новину «Над Трапезною церквою Києво-Печерської Лаври встановили хрест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі