середа, 13 червня 2012 12:50

На Житомирщині селян змушують продавати молоко за безцінь

Біля стін Любарської райадміністрації зібралися люди, які звинувачують місцеву владу у штучному заниженні закупівельної ціни на молоко. До стін районної адміністрації винесли домашнє молоко та транспаранти "Геть молочну мафію", але працівники міліції зірвали санкціоновану акцію, відібравши у людей 6 літрів молока.

"Міліціонери забрали молоко. Побігли вслід люди, але в районну адміністрацію їх не пустили. Почали бити людей", - розповідає активіст Михайло Сліпченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молоко в Україні продовжує дешевшати - Мінагропрод

Про проведення акції було заявлено ще вчора ввечері, однак працівники міліції стверджують: людей не пускають, бо акція несанкціонована. Організаторами акції виступили активісти ВО Свобода, зокрема Сидір Кізін. Наразі Кізін пише заяву про злочин: людей побили, не хочуть повертати відібране молоко.

Майор Микола Кучерук у свою чергу запевняє, що молоко міліція у людей не відбирала, натомість просто слідкує за громадським порядком під час заявленої акції ВО Свобода. Через кілька хвилин він вже відмовився від своїх слів і запевняє, що акція проводиться незаконно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літр молока має коштувати три гривні

"Тут сьогодні зібрались представники кількох десятків сіл Любарського району. Ситуація вже просто революційна, люди обурені. Приймається рішення про те, щоб винести районній владі ультиматум. Вони штучно занижують закупівельну ціну на молоко. Якщо за три дні не встановлять мінімальну ціну у 2 грн 50 копійок, буде бойкот. Молоко взагалі не продаватимемо", - каже Сидір Кізін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селян закликають бойкотувати "Дубномолоко"

До людей вийшов заступник голови РДА Тарас Сьомко і разом з людьми почав кричати "Злочинну владу геть!". Через таку поведінку Сьомко зчинилася бійка. Людям перегородили вхід до РДА і не хочуть їх пускати за жодних умов. Кількох членів ВО Свобода затримали і відправили до райвідділку міліції. Плакати та відра конфіскували як речові докази.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині селян змушують продавати молоко за безцінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути