Ексклюзиви
понеділок, 21 листопада 2011 18:14

На ювілей "Воплям Відоплясова" подарували старий касетник, буй та клавіші для баяна
20

Фото: Фото: Олена Павлова

20 листопада в столичному Палаці спорту відбувся концерт "ВВ-25", присвячений 25-літтю рок-гурту "Воплі Відоплясова" .

"Називати нас легендами українського року почали ще 20 років тому. Ми вже звикли до цього статусу, - сказав лідер "ВВ" Олег Скрипка. - Грали спочатку по клубах, жеках, дроти від гітар трималися на сірниках, колонки, що розвалювалися, зліплювали жуйками. В Києві тоді музика була однакова, ординарна. Ми захотіли зробити щось унікальне, змішати все найкраще зі світової, радянської, традиційної музики. Співали спочатку переважно російською. Але коли на концертах виконували деякі україномовні речі, в залі був справжній вибух".

"Ми везунчики. Виїхали спочатку на загальному інтересі до року в 1980-х, а потім до всього українського в 1990-х. Сьогоднішнім рокерам, хоч вони можуть собі дозволити фірмові гітари, дуже важко пробитися до слухача", - зазначив Скрипка.

Вперше за 15 років "ВВ" вийшли на сцену у своєму першому складі, з гітаристом Юрієм Здоренко й басистом Олександром Піпою. На початку 1990-тих Юрій Здоренко не захотів продовжувати свою музичну кар'єру у Франції, разом з іншими "вв-шниками".

Виступав у Палаці Спорту зі своєю вже сьомою групою "Grader". Ще один із засновників "ВВ" Олександр Піпа виступив зі своїм новим проектом "@Traktor", в якому повернувся до важкого року.

Художник і драматург Лесь Подерв'янський зізнався, що вперше прийшов на концерт "ВВ".

"Хоча з Олегом Скрипкою ми дружимо давно. Не раз випивали у мене в майстерні, розмовляли про високе, але більше про життя, - розповів він. - Я не розуміюся на музиці. Але талант відчуваю завжди. А хлопці з "ВВ" саме такі. В їх творчості тексти вторинні, головне музика, хоча слова в піснях Олега теж мають велике значення, але коли чуєш як співає Скрипка передусім починаєш совати під столом ногами які самі просяться в танець".

Андрій Хливнюк з гурту "Бумбокс" подарував свій старий касетний магнітофон, з якого слухав "ВВ" у школі. Лідер гурту "Mad Heads XL" Вадим Красноокий намалював Скрипці картину "VV Forever". Саша Кольцова з гурту "Крихітка" подарувала червоний буй. Гурт "Green Gray" вручив Олегові Скрипці набір перламутрових клавіш для баяна.

Крім українських виконавців привітати "ВВ" з Днем народження приїхали російські рокери "Ленинград", репер "НоГГано" та білоруси "Ляпис Трубецкой".

"У 1980-х ми разом з Олегом і компанією провели безліч часу, на гастролях Росією, Україною, по Європі, - каже шоумен із пітерського гурту "АукцЫон" Олег Гаркуша. - Якихось особливих історій з того часу пригадати складно, займався тоді активною алкоголізацією. Може Олег щось й згадає, він тоді менше вживав, ніж я. 25 років для групи - це багато. Треба дуже постаратися зберегти цей кайфовий стан в групі й дожити до таких років".

Всі 10 тис. квитків було продано. Коштували вони від 150 грн

Зараз ви читаєте новину «На ювілей "Воплям Відоплясова" подарували старий касетник, буй та клавіші для баяна ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі