вівторок, 19 січня 2021 19:15

"На час зйомок актрисі було 6 років. Коли дійшли до озвучки, мала 16"

"На час зйомок актрисі було 6 років. Коли дійшли до озвучки, мала 16"

Владислав Чабанюк із села Легедзине Тальнівського району на Черкащині став режисером і сценаристом першої народної історичної фентезі-стрічки "Чорний Козак".

В інтерв'ю Gazeta.ua він розповів, як тривала робота над проєктом, до якого долучилися майже 500 волонтерів.

"2008 року друзі-кіношники привезли в наше село Сашка Лірника. На Старий Новий рік у напівпорожньому будинку культури він розповідав свої казки. Зостався ночувати. Тоді й виникла ідея знімати фільм на основі однієї із Сашкових казок", - розповіла Владислав Чабанюк.

"Для фільму обрали "казку про чорного козака, вдову Ганну Шуличку і Страшне закляття". Події розгортаються у XVII столітті. Зброю дав київський клуб військових реконструкторів "Росичі". Основні костюми – Руслан Павлюк, який керує київською майстернею "Шляхетний одяг". Сам привозив їх на знімальний майданчик, увечері забирав, чистив і знову привозив. Також зіграв одну з головних ролей", - додав він.

Чабанюк наголосив, що це був волонтерський проєкт - майже 500 людей працюали безкоштовно.

"Знялася лише одна професійна актриса – Марина Юрчак. Грала головну героїню – Ганну. Думали, працюватиме кілька тижнів, але знімальний процес затягнувся на п'ять років. Потім ще стільки ж тривав постпродакшн. Розрив у часі створив немало проблем. Одна з них – вік дівчинки Явдошки, доньки головної героїні. На час зйомок Марії Яловій було 6 років. Коли дійшли до озвучки, мала 16", - поділився режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли продовження "Мовчання ягнят"

Повне інтерв'ю із Владиславом Чабанюком читайте у свіжому випуску журналу "Країна".

Режисер Владислав Чабанюк почав знімати кіно, коли ще був студентом Вінницького педагогічного інституту. Плівку проявляв на кухні гуртожитку.

Зараз ви читаєте новину «"На час зйомок актрисі було 6 років. Коли дійшли до озвучки, мала 16"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі