понеділок, 03 квітня 2017 03:28

На виставці показали рани воїнів АТО

На виставці показали рани воїнів АТО
Фізіотерапевт у Київському військовому госпіталі працює з Олександром Дарморосом. Фото: Йосип Сивенький

У Львівському музеї історії релігії відкрилася фотовиставка "Рани", яку презентує американський фотограф українського походження Йосип Сивенький. Над цим фотодокументальним проектом він працює з 2014 р.

Про це організатори заходу повідомили у Facebook.

"Проект спрямований на те, щоб проінформувати українців про масштабне завдання реінтеграції поранених солдатів та активістів Євромайдану в нормальне життя і підняти такі питання: необхідність довгострокової програми медичного обслуговування, пенсійне забезпечення, курси фізичної терапії, лікування ПТСР, перепідготовка та майбутня зайнятість, брак в Україні необхідної інфраструктури для людей з обмеженими можливостями", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка малює унікальні картини праскою

Виставка "Рани" розповідає про українських солдатів та активістів Майдану, яких було тяжко поранено. У когось обгоріло все тіло, багато хто страждає від нестерпного болю, хтось не може ходити, а хтось втратив руку чи ногу. Є такі, що страждають посттравматичним стресовим розладом (ПТСР) чи стали залежними від знеболювальних препаратів. Їх об'єднує сильний фізичний чи емоційний біль, а також складне завдання адаптуватися до нового життя після поранення.

Зараз ви читаєте новину «На виставці показали рани воїнів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі