четвер, 10 листопада 2016 22:53

На виставці наївного мистецтва вчать робити іграшки та книжечки
18

Сьогодні у Вінницькому краєзнавчому музеї відкрилася виставка художниці Юлії Гушул "Космічні мальви". Її картини, скульптури і кераміка виконані у напрямку наївного мистецтва. Під час роботи виставки відвідувачів будуть вчити робити іграшки, музичні інструменти та керамічний посуд.

"Мої батьки художники, але мене відмовляли від мистецтва. Вивчилася на програміста. Років 10 тому, друг порадив попробувати малювати для себе, як медитацію – під музику. Але я боялася білого аркуша. Брала пензлик і водила ним по зворотній стороні перекидного календаря. Поступово помітила, що у мене виходить щось цікаве. Прослідковується стиль. Тоді взялася писати картини. Працюю вдома на кухні. Дуже зручно готувати їжу і гратися з дітьми водночас. Найбільше люблю малювати тюльпани, очі та риб. Зображую їх яскравими кольорами. Мабуть, це наслідок мого виховання у бабусі на Гуцульщині", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua художниця.

Керамікою займається менше року. Захопилася на майстер-класі, який відвідувала з донькою. З глини робить посуд і скульптури.

ЧИТАТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири сучасних українських художники, які стали відомими за кордоном

"Минулого року я брала участь у розписі міської бібліотеки. Тоді багато хто цікавився коли буде моя виставка. З того часу я взялася за її організацію. В процесі до мене прийшло натхнення провести міні-фестиваль у залі експозиції. Тому за період виставки буде багато цікавого", - додає Гушул.

Відкриття експозиції супроводжувалось музичним перфоменсом "Древо". Всі охочі могли розфарбувати авторські розмальовки художниці.

Виставка буде працювати протягом місяця. За цей час у виставковій залі художниця проведе майстер-класи по виготовленні керамічних свищиків, книжечок-рахувалочок, іграшок, посуду, вертепних масок і соломяних павучків. Заплановані чаювання, кінопокази, дискусії та лекції. Серед гостей будуть письменниця Галина Ткачук та кераміст Михайло Діденко.

1 листопада на території Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни відкрили алею писанок із зображенням ікон. На ній представили 20 оригінальних розмальованих яєць у петриківському стилі.

Зараз ви читаєте новину «На виставці наївного мистецтва вчать робити іграшки та книжечки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі