Ексклюзиви
вівторок, 12 жовтня 2010 11:13

На Український тиждень моди у Київ з'їдуться французькі кутюр'є

Завтра, 13 жовтня, стартує 27-й Український тиждень моди, який проходитиме у Києві до 19 жовтня. Запрошені зможуть побачити прем'єрні покази колекцій pret-a-porter сезону весна-літо'2011.

Цього разу своє бачення модних тенденцій на Українському тижні моди продемонструють 44 дизайнерські марки. 34 з них представляють перші лінії своїх брендів, а 10 дизайнерів беруть участь у рамках проектів New Names та Fresh Fashion.

За останні роки у програмі Українського Тижня Моди з'явилося багато нових гучних імен – молодих, амбіційних, талановитих та перспективних дизайнерів. Різні за стилем, але зухвалі та харизматичні, вони стали справжнім "новим духом" української моди, який несе в собі нові ідеї та новий світогляд. На 27-му Ukrainian Fashion Week їх об'єднає спеціальний проект "New Spirit", який представить 8 яскравих колекцій під медіапатронатом журналу "ELLE Україна". Завершать 6-денний марафон покази дизайнерських колекцій для чоловіків.

Офіційна програма Українського Тижня Моди завжди насичена подіями, що відбуваються і поза подіумом. І в першу чергу, це проекти, спрямовані на подальший розвиток вітчизняного fashion-бізнесу.

З 14 по 17 жовтня Ukrainian Fashion Week відвідає Президент Національної Палати Моди Італії пан Маріо Бозеллі. Один із найавторитетніших фахівців у галузі моди, людина, з ім'ям якої пов'язана лідируюча позиція італійської моди в цілому та Milano Moda Donna зокрема, своїм візитом підтвердить факт уважного та зацікавленого ставлення до творчості дизайнерів України, а також визнання рівня і статусу Ukrainian Fashion Week у європейському модному просторі. Прес-конференцію для акредитованих на UFW видань пан Бозеллі проведе 15 жовтня.

UFW став партнером компанії "Crea-Pro" в організації приїзду до Києва одного з найавторитетніших спеціалістів у світовій fashion-індустрії – пана Рональда Деніса – засновника компанії Global Fashion Management, бізнес-тренера зі світовим ім'ям, що проведе вперше в Україні свій дводенний ворк-шоп.

Журнал "Marie Claire Україна" у рамках UFW представить проект "Marie Claire touch&see fashion party". Це серія модних зустрічей у форматі імпровізованих шоурумів найкращих українських дизайнерів. Моделі, які ще вчора вперше були показані на подіумі, можна буде подивитися зблизька, приміряти, замовити і навіть купити.

Перспективам та проблемам fashion-процесів у нашому регіоні буде присвячено круглий стіл представників Тижнів моди Східної Європи та країн Балтії, що відбуватиметься з ініціативи Ukrainian Fashion Week.

Онлайн-трансляції показів колекцій ітимуть на сайті Видавничого дому "Коммерсантъ-Украина", а міжнародна спільнота зможе побачити Український Тиждень Моди у повному обсязі на World Fashion Channel. Крім того, близько 150 вітчизняних та зарубіжних ЗМІ висвітлюватимуть події 27-го Ukrainian Fashion Week.

Наостанок, на всіх чекає яскравий фінал - Le Grand Fashion Show від партнерів UFW Міжнародної меценатської організації Top Ukraine. Київ відвідає французький кутюрьє Стефан Роллан (Stephane Rolland) з колекцією Haute Сouture, яка влітку була показана на Тижні Високої Моди в Парижі. Показ відбудеться 22 жовтня в арт-комплексі "Мистецький арсенал". Цьому ексклюзивному заходу буде присвячена окрема прес-конференція, про яку журналістів повідомить прес-служба Top Ukraine.

Підсумовуючи прес-конференцію Ірина Данилевська відзначила, що за час існування, подіумом Українського Тижня Моди прокрокувала велика кількість колекцій провідних дизайнерів України, їхніх колег по міжнародній fashion-спільноті, колекцій молодих українських модельєрів, які зробили свій неоціненний внесок в те, що за 13 років словосполучення "українська мода" стало знаним у світовому модному просторі, одержало підтримку і щире визнання у рідній країні.
Зараз ви читаєте новину «На Український тиждень моди у Київ з'їдуться французькі кутюр'є». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі