середа, 09 січня 2013 16:53

На різдвяному вуличному гулянні брати Капранови жартували з мови Азарова
11

Фото: Фото: Андрій Шматов

Учора, 8 січня, завершився дводенний фестиваль "Країна мрій" присвячений святкуванню Різдва. Вуличні гуляння проходили у столичному козацькому селищі "Мамаєва Слобода".

На гулянні брати Капранови, письменники та видавці, співали колядки, у яких жартували над політиками, зокрема, над мовою прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Брати Капранови висміяли слово Миколи Азарова "кровосісі", коли чиновник висловився, що в країні сформувався цілий прошарок "кровосісів" бюджетних коштів.

"Говорив би вже на російській. Відмовився балакати тою незрозумілою його мовою. Чого себе мучати?", - сміється киянин Сергій Владика.

"Зірковий вертеп" заспівали брати Капранови, скрипаль Василь Попадюк, видавець Іван Малкович, казкар Сашко Лірник та співачки Марія Бурмака, Сусанна Карпенко, Тоня Матвієнко і співак Андрій Бойко.

"Новий рік - він вже трішечки приївся, - каже співак та засновник фестивалю Олег Скрипка. - Ці стандартні олів'є, шампанське "Артемівське". Різдво - це дитяче свято. Може тому, що в країні відбувається "бейбі бум" і все більше дітей. І це прихована, але правда. Дітей все більше, а дітям треба свято. Для них Різдво - це дуже цікаво".

Під час "зіркового вертепу" організатори фестивалю встановили рекорд з наймасовішої коляди. Різдвяну колядку зі сцени вів Олег Скрипка, яку за ним повторювали люди, які прийшли на вуличне гуляння.

Фестиваль святкування Різдва за давніми традиціями завершився концертом Олега Скрипки. Під пісні "Воплі Відоплясова" люди танцювали, грілися біля вогню, куштували козацький кулеш та пили медовуху.

Крім того, на "Мамаєвій слободі" є безліч розваг - це катання на підводі, на санчатах з гірки, майстер-класи з колядування. Вартість квитка до "Мамаєвої слободи" коштував 50 гривень, для учнів - 20.

Зараз ви читаєте новину «На різдвяному вуличному гулянні брати Капранови жартували з мови Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі