неділя, 16 жовтня 2011 15:15

На Прикарпаття з'їхалось 12 театрів

На Прикарпаття з'їхалось 12 театрів

У Прикарпатському місті Коломия завершується театральний фестиваль "Коломийські представлення", на який з'їхалися 12 театрів.

Шанувальники мистецтва вже подивилися 14 вистав. Завтра у фіналі театрального свята на коломийській сцені Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка презентуватиме "Кайдашеву сім'ю". Під завісу театрального фестивалю відбудеться також науково-практична конференція "Проблеми виховання молодих акторів та режисерів у мистецьких вищих навчальних закладах України".

У рамках мистецької акції "Творчість молодих" вихованці Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого виступали з музичною комедією "Кабаре", де подали таких персонажів, як сучасні "зірки" Вєрка Сердючка, Потап і Настя Каменських, Джон Леннон і навіть Майкл Джексон.

Господарі фестивалю поставили "Землю" за Ольгою Кобилянською.

Заступник директора фестивалю Ольга Руданець пригадала про знакову для театру поїздку на всесвітній фестиваль до Единбурга 2008-го.

"Ми — єдині з України, які ризикнули грати виставу на единбурзькій сцені українською мовою. Грали візитівку нашого театру — виставу "Гуцульський рік" за п'єсою Гната Хоткевича. Відгуки англійської преси були схвальними. На другий день фестивалю на афіші нашої вистави висіло три зірочки, на третій - чотири. Це найвища оцінка цього фестивалю", - розповіла Руданець.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпаття з'їхалось 12 театрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі