вівторок, 15 січня 2013 17:43

На Прикарпатті дочекалися першого за 15 років нового дизель-поїзда

Перший за останні 15 років новий приміський дизель-поїзд вітчизняного виробництва (ПАТ "Луганськтепловоз")  сьогодні відправився у перший рейс з Івано-Франківська до Чернівців.

До цього близько місяця він проходив випробування, а від сьогодні курсуватиме коліями Буковини, Тернопільщини та Франківщини (за напрямками Коломия — Чернівці, Коломия — Городенка, Коломия — Ворохта, Коломия — Заліщики та Коломия — Делятин).

Новий приміський дизель-поїзд складається з трьох вагонів – два моторних і один причепний. У вагонах обладнано сучасну систему вентиляції повітря та обігріву салону, передбачено біотуалет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїзди Hyundai не перевозитимуть українців під час новорічних свят

В новому дизель-потязі використано сучасні вузли та агрегати, зокрема німецьку дизель-генераторну установку, асинхронні тягові двигуни, безщітковий синхронний тяговий генератор тощо. Бокові стінки, настил та дах - з нержавіючої сталі, повністю закритий перехідний майданчик між вагонами.

Збільшено кабіну машиністів, а увесь поїзд обладнано камерами зовнішнього спостереження, щоб машиніст міг контролювати посадку-висадку пасажирів. Пульт керування обладнано дисплеєм мікропроцесорної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залізничники знову ідуть пікетувати Кабмін

Вартість такого дизель-поїзда — 41 мільйон гривень. У ньому можуть подорожувати одночасно 336 пасажирів, а швидкість потяга – 130 км/год. З часом нові дизель-поїзди замінять старі, що відпрацювали свій технічний термін.

Щоб посприяти подальшому оновленню рухомого складу Львівської залізниці, голови Івано-Франківської та Чернівецької облдержадміністрацій висловили наміри звернутися з пропозиціями до Кабінету Міністрів про виділення у 2013 році на ці потреби 388 млн. грн.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті дочекалися першого за 15 років нового дизель-поїзда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути