пʼятниця, 01 листопада 2019 14:25

На посаду голови Держкіно претендують генпродюсерка ОМКФ і актор "Слуги народу"

Автор: Анна Путіліна
  Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич претендує на посаду голови Держкіно
Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич претендує на посаду голови Держкіно

Четверо осіб претендують на посаду голови Державного агентства України з питань кіно. Декларації подали:

1. Генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич.

"Це свідомий вибір, — каже кандидатка. — Я йду на конкурс із наміром, бажанням і сподіванням, яким керуюся в роботі з ОМКФ та Українською кіноакадемією. Розвиватимемо, будуватимемо, просуватимемо українські таланти, кіно та індустрію як у нашій країні, так і за її межами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава відмовилась фінансувати український фільм про Голодомор

2. Актор серіалів "Свати" та "Слуга народу", режисер телефільму "Моя прекрасная няня" Олексій Кірющенко. За даними Вікіпедії, має російське громадянство, а 2015-го отримав дозвіл на проживання в Україні.

3. Продюсер, власник ТОВ "Дія фільм" Олексій Пантелєєв.

4. Генеральна продюсерка телеканалу "Сонце" Христина Хлапоніна.

"Найбільш підготовлена до цієї посади Юлія Сінькевич, — каже режисер Андрій Дончик. — Вона має досвід, бажання займатися розвитком українського кіно. Це якщо враховувати тих, хто подав заявки. Дивно, що представлено лише чотири кандидатури.

Сьогодні маємо таку систему, що голова Держкіно - визначальна особа, але не вирішальна. Є ще Рада з державної підтримки кіно, експерти, які обиратимуть керівника.

Попередній очільник агентства Пилип Іллєнко прийшов до Держкіно 2014-го. Тоді частка українського кіно в прокаті становила менше за 2%. Зараз — понад 8%. У прокат вийшло 110 українських повнометражних фільмів. У міжнародних кінофестивалях класу "А" брали участь 28 стрічок. З'явилося багато молодих режисерів. Сподіваюсь, що новий голова докладе зусиль і зробить наше кіно ще кращим".

Тимчасово посаду голови Держкіно обіймає керівник юридичного відділу агентства Юлія Шевчук. Попередній голова Пилип Іллєнко написав заяву про відставку 19 вересня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «На посаду голови Держкіно претендують генпродюсерка ОМКФ і актор "Слуги народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі