середа, 03 серпня 2011 21:45

На онлайн-аукціоні з'являться портрети батьків Гітлера за $ 100 тисяч

На онлайн-аукціоні з'являться портрети батьків Гітлера за $ 100 тисяч

У вересні на онлайн-аукціоні Craig Gottlieb Militaria з'являться два цікавих лота - портрети батьків Адольфа Гітлера, повідомляє ArtInfo. На думку колекціонера і засновника аукціону Крейга Готтліба (Craig Gottlieb), за дві картини можна отримати понад 100 тисяч доларів.

Імовірно, портрети Клари та Алоїса Гітлер, написані маслом, були зроблені на замовлення їхнього сина в 1930-х роках. Точних доказів цьому немає, проте обидві картини числяться в списку творів мистецтва, що належать Адольфу Гітлеру. Каталог можна подивитися на сайті Бібліотеки Конгресу.

Портрет матері був написаний з фотографії, що зберігалася в маленькому медальйоні Гітлера, виявленому серед його особистих речей після закінчення Другої світової війни. Медальйон, фото якого опубліковані на сайті аукціону, на даний момент знаходиться у колег Готтліба.

Видання зазначає, що портрети, хоча і написані добре, не мають занадто великої художньої цінності. Між тим, Готтліб впевнений, що вони головним чином цінні з історичної точки зору.

Крім того, збереглося досить багато картин, написаних самим Гітлером. Так, в 2010 британський аукціонний дім Mullock's виставив на продаж колекцію акварелей німецького диктатора.

Раніше повідомлялося, екстремісти на день народження Гітлера вивісили його портрет у Москві.

Зараз ви читаєте новину «На онлайн-аукціоні з'являться портрети батьків Гітлера за $ 100 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі