Ексклюзиви
пʼятниця, 17 травня 2013 13:12

На "Ніч музеїв" в одні заклади пустять у піжамі, а в інших - дозволять малювати на стінах

На "Ніч музеїв" в одні заклади пустять у піжамі, а в інших - дозволять малювати на стінах

18 травня, у Всесвітній день музеїв та міжнародної акції "Ніч музеїв", столичні також традиційно влаштують день відкритих дверей - майже кожен підготував окрему вечірню програму.

Приміром, у Національному музеї (вулиця Грушевського, 6) вечірні події почнуться о 20:00 і триватимуть до 23:00. Уперше цього року відкриють усі експозиційні зали і влаштують музейний квест з подарунками.

Почнеться вечір з перформенсу на галявині перед музеєм - улаштують його "Студія-театр НаУКМА" та DJ Mishukoff'a.

А у окремій залі діятиме культурно-мистецький проект "Конгрес рисувальників", розроблений польським художником Павлом Альтхамером. Тут можна буде малювати на стінах і підлозі. Триватиме "конгрес" до 8 червня.

У Музеї історії Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7) після сьомої вечора влаштують театралізовану екскурсію. Про виставку розповідатимуть переодягнені в історичних та літеарутрних героїв екскурсоводи.

У музеї мистецтв Варвари та Богдана Ханенко (вулиця Терещенківська, 15) з 18:30 влаштують тематичні мандрівки "Традиційний світогляд народів Сходу" та "Біблійні та житійні сюжети у творах мистецтва".

А в "PinchukArtCentre" (вул. Басейна, 2) працюватимуть до 24:00. Гості, які прийдуть на акцію в піжамі, зможуть потрапити до арт-центру без черги. Тут, 18 травня, відкриється нова виставка "Китай Китай". Це масштабний груповий проект, який включає роботи одинадцятьох китайських художників різних поколінь - Ай Вейвея, Чао Фея, Сунь Сюнь та інших. Про творчість цих митців розповідатимуть гіди.

"Європейська Ніч музеїв" – це міжнародна акція, що має за мету показати музеї в незвичному ракурсі. Уперше "Ніч музеїв" пройшла в Берліні 1997 році під назвою "Весна музеїв".

Зараз ви читаєте новину «На "Ніч музеїв" в одні заклади пустять у піжамі, а в інших - дозволять малювати на стінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі