Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 15:09

На контрастах зіпсованості і чистоти: Катерина Кухар станцювала новаторський балет "Діти ночі"
20

Фото: прес-служба Катерини Кухар

У Національній опері України в ці вихідні був аншлаг. Відбулася довгоочікувана світова прем'єра одноактного балету Children of the Night або "Діти ночі". Балет створив хореограф і артист Staatsbalett Berlin Олександр Абдукарімов для української прими-балерини Катерини Кухар і прем'єра Національної опери України Олександра Стоянова.

Серед глядачів цього вечора можна було зустріти Олену Шоптенко, Геннадія Зубка, Катерину Осадчу, Олександра Скічка та Єлизавету Юрушеву, Влада Яму з дружиною, Юлію Саніну і Val, Наталю Холоденко і Віталія Загоруйка, Юрія Ткача та Ілону Гвоздьову, Олександру Кучеренко , Ірина Турбаєвську, Ольгу Сумську, Валентина Хамайка.

В основі балету - легенда про міфічних істот-андрогінів, які мали дві пари рук та ніг, дві голови на одному тілі. Вони були настільки самодостатні, що не підпорядковувалися наказам Зевса, такі сильні люди-андрогіни не потрібні були богам і був відданий указ: розсікти кожну людину-андрогіна навпіл, на чоловічу і жіночу половини. Відтоді вони шукають свою другу половинку.

Діти ночі - це людські страхи, сумніви, спокуси. Ці почуття загострюються саме з приходом темряви, коли людина беззахисна. У балеті показується історія пари, яку долають спокуси, сумніви, з метою розлучити їх назавжди. Якщо вони пройдуть приготовані їм випробування, то знайдуть чисту любов. Якщо ж вони не зможуть їх подолати - втратять одне одного і своє Я назавжди.

У вечір прем'єри в першому відділенні відбувся гала-концерт сучасної хореографії. Відкрили концерт віртуоз-оркестру KIEV TANGO PROJECT і хореограф, артист Staatsbalett Berlin Олександр Абдукарімов.

Скрипаль і засновник віртуоз-оркестру KIEV TANGO PROJECT Кирило Шарапов відзначив:

- Для нас це дебют, коли поєдналося два жанри мистецтва на одній сцені під музику - модерн-балет і музика оркестру KIEV TANGO PROJECT. Це був експеримент, справжня імпровізація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Кухар показала ескізи сексуальних костюмів до балету "Діти ночі"

Після антракту глядачеві представили античну історію про кохання Children of the Night під музику Антоніо Вівальді в рекомпозиції Макса Ріхтера. Пластичну мову танцю виразно й емоційно супроводжував містичний відеоряд на екранах. Костюми та макіяж артистів продовжують містичну лінію. Над образами танцюристів працювала художник з костюмів із Staatsballett Berlin Юлія Даниленко. Костюми спокусливі і мінімалістичні, з акцентом на жіночі груди і з імітацією оголеного тіла. За задумом хореографа жіночий образ повинен грати на контрастах зіпсованості і чистоти.

Постановку зал сприйняв гучними оваціями. У театральних коридорах глядачі відзначали, що "...міжнародний балет нарешті прийшов в Україну".

Після Києва постановку вже на цьому тижні побачать українські міста: Одеса, Дніпро, Харків. А в новому сезоні її повезуть до Європи та Америки.

Зараз ви читаєте новину «На контрастах зіпсованості і чистоти: Катерина Кухар станцювала новаторський балет "Діти ночі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі