понеділок, 25 квітня 2016 18:20

На концерті Міхалка заспівали вірш Ліни Костенко
12

Фото: Ірина Козюпа

24 квітня в київському планетарії відбувся акустичний концерті Сергія Міхалка та гурту BRUTTO під назвою"Вечірнє сонце". Виступ гурту тривав близько трьох годин.

Однойменну композицію на слова Ліни Костенко гурт записав перед новорічними святами.

"Я намагався свого часу заспівати українською мовою. Але в мене виходило з диким, як мені сказали, рагульським акцентом. І потім я сказав стоп. В нас же є носій мови. Нехай він носить, з гордістю!" - сказав Міхалок, анонсуючи пісню.

Міхалок запевнив, що не готувався до концерту і не використовував "домашніх заготовок".

"Я зазвичай ретельно готуюсь до кожнього концерту. Для мене важливо який плей-ліст, яка на кому сорочка. Від білизни до правильного ременя, щоб не розстібнувся на виконанні "Я верю". Я вже мовчу про "Гарри" або "Воины света" ".

Розповів Міхалок і про те, якою задумав пісню "Воїни світла".

"Пісня "Воины света" спочатку так не називалася, але коли я почав її втілювати щось в нашому пострадянському світі почалося, схоже на ексгумацію того, що мені здавалося давно втраченим. Як у фільмах жахів, коли хтось починає чаклувати і щось не те начаклував. Коли розмовляв з режисером кліпу на цю композицію, то я казав йому про прадавню Грецію, про декор, еротичну складову. Пісня була зовсім аполітичною та невойовничою. Але дороблювали відео вже під час Майдану. Це вже не моя пісня і те, що з нею зробили і що зробило її такою значимою. Це зробив не я"

Прочитав Міхалок і два вірша

Перші звістки про нову роботу BRUTTO супроводжував повний солд-аут. Квитки на концерт в столиці були продані за 54 хвилини. Потім гурт вирішив вийти на сцену вдруге - на додатковому концерті, який відбудеться 25 квітня.

Далі музиканти зіграють у Львові (12 травня), Ужгороді (13 травня), Самборі (14 травня), Трускавці (15 травня), Іллічівську (19 травня), Одесі (20 травня), Дніпропетровську (3 червня).

Зараз ви читаєте новину «На концерті Міхалка заспівали вірш Ліни Костенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі