Ексклюзиви
понеділок, 01 листопада 2010 12:34

На Хеллоуїн по світу ходили зомбі, монстри і криваві наречені (ФОТО)
14

На вулицях міст у ніч з 31 жовтня по 1 листопада можна побачити натовпи як дорослих, так і дітей, перевдягнених у відьом, привидів та іншу нечість, адже весь світ святкує Хеллоуїн.

Назва Halloween походить від виразу All Hallow's Eve, що розшифровується як All Hallowed Souls Eve - Меса всіх святих, або переддень Дня всіх святих.

Свято зародилося ще у язичницькі часи в рамках культу предків і похоронного культу. Тоді вірили, що в ніч на Хеллоуін межа, яка відокремлює світ живих від світу мертвих, стає настільки тонкою, що душі померлих безперешкодно проходять в наш світ.

Це найпопулярніше свято в Америці. В США вже навчилися заробляти на ньому гроші. Кожного року американці витрачають на святкування по кілька мільярдів доларів. Крізь продаються світильники з гарбуза різних розмірів, які символізують одночасно закінчення збору врожаю, злого духа і вогонь, що відлякує його.

В Європі Хеллоуїн проходить у сімейному форматі. Будинки прикрашають традиційними омелою, вересом і , гарбузами. Діти вбираються в костюми, ходять по сусідських будинках, вигукуючи: Treat or trick! - Пригощай або пошкодуєш! - І отримують в подарунок солодощі.

Нагадаємо, в Білому домі пройшло святкування Хеллоуїну. Американського президента в цей святковий вечір супроводжували "Дракула", "Франкенштейн" і пані страхітливого вигляду (ймовірно - співробітники адміністрації). Серед гостей було безліч принцес і лицарів, білосніжок і піратів, "гаррі поттерів" і "воландемортів" (в основному, діти військовослужбовців).

Gazeta.ua/ Фото Reuters

Зараз ви читаєте новину «На Хеллоуїн по світу ходили зомбі, монстри і криваві наречені (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі