субота, 02 липня 2016 14:59

На 93 році життя помер Ів Бонфуа

На 93 році життя помер Ів Бонфуа

Один з найбільш шанованих сучасних поетів і прозаїків Франції Ів Бонфуа помер у віці 93 років.

Написані ним більше ста книг переклали на 30 мов. Бонфуа і сам був відомий як блискучий перекладач. Він переклав на французьку мову кілька п'єс Вільяма Шекспіра, вірші Вільяма Єйтса, Джона Донна, Петрарки. Повідомляє BBC.

Бонфуа також переклав на французьку твори свого друга, грецького поета Йоргоса Сефериса.

Свій перший поетичний збірник Бонфуа опублікував в 1946 році, але широку популярність він знайшов лише через сім років, коли вийшла його третя книга.

Поряд з літературним талантом у Бонфуа був і художній дар: кілька його книг присвячені історії мистецтва, він писав відгуки на роботи таких відомих майстрів пензля як Пабло Пікассо, Альберто Джакометті і Піт Мондріан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фактів про одного з кращих гонщиків всіх часів Хуана Мануеля Фанхіо

Ів Бонфуа очолював кафедру порівняльної поетики в престижному Колеж де Франс у Парижі, а також викладав у кількох американських університетах.

Як повідомлялося раніше, вночі зловмисники пошкодили замки на дверях і потрапили до меморіального будинку письменника Миколи Островського, що у селі Вілія.

Зараз ви читаєте новину «На 93 році життя помер Ів Бонфуа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі