пʼятниця, 27 червня 2014 18:31

МЗС Нідерландів не гарантував передачу золота скіфів Україні - російські ЗМІ

МЗС Нідерландів не гарантував передачу золота скіфів Україні - російські ЗМІ
Фото: facenews.ua

МЗС Нідерландів не давав Україні підтвердження, що експонати проходить у Музеї Алларда Пірсона (Археологічному музеї Амстердамського університету) виставки скіфського золота повернуться до Києва, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на прес-секретаря МЗС Нідерландів Ахмеда Даду.

"Наше міністерство не залучено до цього питання. Це приватна справа між музеями. Ми знаємо, що Університет Амстердама вивчає юридичні аспекти цього питання", - повідомив Даду.

"Це взагалі звучить трохи дивно. Ми не головні гравці в цьому питанні, ми не можемо тут нічого вирішувати. І це не наша справа - виносити такі рішення і давати гарантії", - стверджує Ахмед Даду.

Раніше український мінкульт виступив із заявою про те, що МЗС Нідерландів нібито підтвердив визнання всіх експонатів виставки державною власністю України. Громадська палата Росії підтримала рішення Криму звернутися в міжнародний суд у разі неповернення скіфського золота

Зараз ви читаєте новину «МЗС Нідерландів не гарантував передачу золота скіфів Україні - російські ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі