пʼятниця, 23 квітня 2021 19:46

Музика українця стала саундтреком до серіалу HBO

На стрімінговій платформі HBO Max вийшов детективний серіал "Мейр з Істтауна" з Кейт Вінслет у головній ролі. Саундтрек до стрічки написав канадський композитор українського походження Любомир Мельник.

Прем'єра серіалу HBO відбулась 18 квітня. В першій серії звучить 5-хвилинний фрагмент композиції Pockets Of Light, яку Любомир Мельник написав у 2013 році. Входить до альбому Corollaries.

"І ще один приємний момент: я перший український композитор і піаніст для HBO", – написав Любомир Мельник в Instagram.

Композитор народився у Мюнхені в 1949 році. Його батьки – українські емігранти, які невдовзі оселились в Канаді.У творчому доробку композитора – понад 120 авторських композицій, серед яких є і колаборації з іншими музикантами Європи і США.

Автор: Instagram
  Композитор і піаніст Любомир Мельник народився в українській сім'ї, що емігрувала до Німеччини. Проживав тривалий час у Канаді.
Композитор і піаніст Любомир Мельник народився в українській сім'ї, що емігрувала до Німеччини. Проживав тривалий час у Канаді.

"Кейт Вінслет грає копа маленького містечка у Пенсільванії Маре Шихан. Вона втомлена від життя, занадто тисне вага професійної відповідальності. У кожному її кроці та русі проявляється сімейна трагедія. Яка саме - дізнаємося пізніше. Вона не похмура і не сварлива - просто ні на що не має енергії. Рідко посміхається. Більш того, рік розслідує зникнення 19-річної Кеті Бейлі - наркоманки та дочки подруги Маре. У місті дуже поширені алкоголізм та наркоманія, більшістю справ займається Маре. Їй додає клопоту ще й те, що стає об'єктом закоханості сексуального письменника Річарда.

Спокій міста, в якому і так є одна зникла дівчина, порушує вбивство. Мертву знайшли після вечірки молоді в лісі. Розпочинається нове розслідування. Серіал демонструє обмеження та недоліки в роботі поліції, особливо в маленьких містах.

Вінслет чудово грає у, можна назвати, пізній період своєї кар'єри. Так само й інші актори", - йдеться на The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили номінантів "Золотої Дзиґи 2021"

В іншому британському виданні Кейт Вінслет критикують за ірландський акцент.

"Серіал "Мейр з Істтауна" розповідає про таємницю вбивства. Тіло молодої жінки знаходять жахливо побитим, з застиглим виразом жаху на обличчі. Якщо ви бачили "Твін Пікс" чи "Справжній детектив", то, можливо, у вас вже почалося дежавю. Але ця повільна драма прагне бути не просто черговим трилером про мертву дівчину. Центральний злочин - це просто вітрина, щоб заманити нас. Обманом змушує нас думати, що щось подібне бачили раніше. Це дослідження бідності, відчаю та зловживання наркотиками - портрет сучасних США, що світ намагається не помічати", - йдеться на Irish Times.

Автор: HBO
  Кейт Вінслет в серіалі на HBO "Мейр з Істтауна" грає поліцейську, яка розслідує зникнення та вбивства підлітків.
Кейт Вінслет в серіалі на HBO "Мейр з Істтауна" грає поліцейську, яка розслідує зникнення та вбивства підлітків.
Минулого року вийшов роман Юрія Андруховича "Радіо ніч". Головний герой – нічний радіоведучий Йосип Ротський. Транслює пісні на власній радіостанції, за сюжетом.
"Плейлист почався з Любомира Мельника. Цього піаніста українського походження з Канади називають найшвидшим у світі. Я полюбив його приблизно в той момент, коли почав писати "Радіо Ніч". До того ж головний герой в минулому клавішник. Каже: "Хотів би зіграти, як Любомир Мельник, але вже не можу". У книжці важливі коментарі героя до музики, яку ставить", - каже Юрій Андрухович в інтерв'ю журналу "Країна".
Зараз ви читаєте новину «Музика українця стала саундтреком до серіалу HBO». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі