четвер, 23 квітня 2020 12:35

Музичне відео "Гімн Теплокомуненерго" презентували в мережі

Автор: youtube.com
  Хор Івано-Франківськ­теплокомуненерго ”Чорнобривці” заспівав "Гімн Теплокомуненерго" на музику композиторів Nova Opera
Хор Івано-Франківськ­теплокомуненерго ”Чорнобривці” заспівав "Гімн Теплокомуненерго" на музику композиторів Nova Opera

Відбулась онлайн-прем'єра музичного відео "Гімн Теплокомуненерго". Це авангардний хоровий твір композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка з формації NOVA OPERA.

Кліп зняла режисерка Надія Парфан. Гімн виконує профспілковий хор "Чорнобривці" державного міського підприємства "Івано-Франківськтеплокомуненерго". Твір було написано 2016-го на початку зйомок документального фільму "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго", але він не потрапив у фінальну версію сценарію.

Після завершення зйомок стрічки на основі "Гімну" виник унікальний музично-просторовий перфоманс. Хор Теплокомуненерго дочекався кінця опалювального сезону і розучив непросту партитуру. Місцем виконання стала найбільша котельня Івано-Франківська за адресою: Індустріальна, 34. Прем'єра "Гімну Теплокомуненерго" відбулася на відкритті міжнародного фестивалю "Сеанс міського сканування" влітку 2019-го - між двома функціональними опалювальними котлами, із дотриманням техніки безпеки на виробництві. Режисерка Надія Парфан спробувала передати відчуття індустріальної меси в музичному відео.

Фільм "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" можна легально подивитися на онлайн-платформі "Такфлікс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На прем'єрі фільму заспівали "Гімн метро"

Режисерка Надія Парфан знімала фільм "Співає Івано-Фран­ківськ­теплокомуненерго" три роки. Головні герої - івано-франківські комунальники. Починають опалювальний сезон, ремонтують теплопостачання, спілкуються з боржниками, вислуховують скарги від громадян і виступають у профспілковому хорі. Співають усі — ремонтники, диспетчери, бухгалтери.

Стрічка стала першою документалкою, номінованою на Національну кінопремію "Золота дзиґа" в категорії "Найкращий фільм". Також претендує на нагороди в номінаціях "Найкращий документальний фільм", "Найкраща музика" і "Найкращий монтаж". Переможців цьогорічної "Золотої дзиґи" оголосять під час онлайн-церемонії вручення 3 травня.

Зараз ви читаєте новину «Музичне відео "Гімн Теплокомуненерго" презентували в мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі