середа, 14 червня 2017 14:20

Мультфільм про хоробре оленятко глядачі назвали найдушевнішим в історії кіно

Мультфільм про хоробре оленятко глядачі назвали найдушевнішим в історії кіно
Мультфільм "Бембі". Фото: Вікіпедія

14 червня 1942 року на екрани США вийшов мультфільм "Бембі". Мультфільм про оленятка і лісових жителів багато десятиліть поспіль глядачі визнавали найкращою мультиплікаціною стрічкою для дітей і дорослих.

"Бембі"- п'ятий за рахунком класичний мультфільм Волта Діснея. Робота над картиною розпочалася в 1936 році, але через складність тривала ще 6 років. В основі картини лежить однойменна книга Фелікса Зальтена, випущена у 1923 році. Головні дійові особи — оленятко Бембі, його батьки та друзі. Мультфільм розпочинається з народження нового Принца лісу — оленятка Бембі. Разом зі своїми першими друзями —зайченям Топотуном і його сестрами — він вчиться ходити, говорити і знайомиться з іншими мешканцями лісу. Коли у лісі з'являється Людина — мисливець, життя в лісі більше ніколи не буде таким безтурботним і легким.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мультфільм "Білосніжка та семеро гномів" продублювали українською через 72 роки

"Бембі" номінували на "Оскар" в трьох категоріях, проте, не одержав жодної нагороди. У рік прем'єри мультфільм провалився в прокаті, але за повторних показів почав стрімко набирати популярність і незабаром став культовий. У 1948 році картина одержала премію "Золотий глобус".
"Бембі" визнаний британськими глядачами найдушевнішим в історії кіно. Свого часу музикант Пол Маккартні сказав, що саме цей мультфільм вплинув на його рішення стати вегетаріанцем.

"Бембі" визнаний найкращим діснеєвським мультфільмом, набравши 21 процент голосів (для порівняння — "Білосніжка і сім гномів" одержав 20 процентів голосів, а"Король-лев" - 8). 7 лютого 2006 року студія Діснея випустила сіквел - "Бембі-2".

Зараз ви читаєте новину «Мультфільм про хоробре оленятко глядачі назвали найдушевнішим в історії кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі