вівторок, 10 листопада 2020 00:45

"Мої думки тихі" отримали нагороду британського кінофестивалю

"Мої думки тихі" отримали нагороду британського кінофестивалю
Ірма Вітовська зіграла таксистку з Ужгорода. Їде в подорож з сином, щоб відмовити його емігрувати в Канаду. Втілив Андрій Лідаговський. Фото: Youtube

Комедія Антоніо Лукіча "Мої думки тихі" отримала нагороду Discovery Award на кінофестивалі Raindance у Лондоні. Стрічка перемогла серед дебютів.

25-річний музикант Вадим вирушає на Закарпаття записати голос рідкісного рахівного крижня. Потрібен для відеогри "Ноїв ковчег". Дорогою поновлює стосунки з мамою. Жінка не пускає сина на роботу в Канаду. Сама ж збирається вийти заміж та переїхати в Італію, за сюжетом.

"Мої думки тихі" вийшов у прокат 16 січня. Зібрав у прокаті понад 9 млн грн.

Раніше отримав Спеціальну премію журі на кінофестивалі в Карлових-Варах та приз глядацьких симпатій на Одеському кінофестивалі. Стрічка також отримала "Золоту Дзиґу" в номінаціях "Найкращий сценарій", "Відкриття року" і "Найкраща жіноча роль" - Ірма Вітовська.

Стрічка стане першим українським фільмом, який з'явиться на європейській стрімінговій платформі HBO Europe. Реліз планується восени 2020-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Netflix з'явилася перша стрічка українською

Raindance Film Festival — це найбільший незалежний кінофестиваль у Великій Британії. Входить до 50 найкращих за версією журналу Variety. Цьогоріч проходив з 28 жовтня по 7 листопада. Головну премію отримала стрічка Not To Be Unpleasant But We Need To Have A Serious Talk грецького режисера Йоргоса Георгопулоса.

Має при собі кіношколи у Лондоні, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Ванкувері, Торонто, Монреалі, Будапешті, Берліні та Брюсселі.

Зараз ви читаєте новину «"Мої думки тихі" отримали нагороду британського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі