понеділок, 21 серпня 2017 21:45

"Молодості" у 2017-му не буде

"Молодості" у 2017-му не буде

Терміни проведення кінофестивалю "Молодість" змінили з жовтня на травень. 47-й "Молодість" пройде з 26 травня по 2 червня 2018 року. Рішення про зміну термінів проведення дирекція фестивалю узгодила із Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів FIAPF та з усіма світовими кінофестивалями класу А і Б.
Голова Наглядової Ради КМКФ "Молодість" Владислав Лясовський пояснив таке рішення потребою розвантажити перенасичений кіноподіями жовтень: "В календарі кінофестивалів київська "Молодість" завжди була пов'язана з осінню. Але одночасно в жовтні проходили інші визначні фестивалі світу: у Відні, Лондоні, Варшаві, Римі. Перенесення термінів проведення "Молодості" на травень усуває цю фестивальну перенасиченість жовтня.
Весна також розкриває більше можливостей для розширення локацій, додаткових цікавих подій. Крім того, травень є ідеальним туристичним місяцем для Києва, тому це можливість з якнайкращого боку презентувати наше місто гостям "Молодості". Більше того, фестиваль проходитиме у дні святкування Дня Києва. Це є символічним, оскільки "Молодість" є Київським міжнародним фестивалем, знаковою подією для міста: так як Берлінале для Берліна або Каннський кінофестиваль для Канн".
"У кінофестивальному середовищі календар проведення того чи іншого кінофестивалю є предметом індустріального обговорення. Ключові фестивалі зі всього світу мають домовитися, як розподілити головні кіноподії протягом року, аби учасники світового кінопроцесу мали змогу взяти участь в тому чи іншому фестивалі. Ми раді, що нас підтримали колеги із FIAPF, в тому числі із фестивалів Берліна, Венеції, Канн, а також із Київської держадміністрації", – каже генеральний директор КМКФ "Молодість" Андрій Халпахчі.

21-22 жовтня цього року відбудеться спеціальна подія "Молодість. Пролог", що презентуватиме новий травневий фестиваль "Молодість-47".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долучаємося до високого мистецтва: прокуратура перевірить роботу Держкіно

46-й КМКФ "Молодість" проходив з 22 по 30 жовтня. У програмі представили близько 250 фільмів із 80 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «"Молодості" у 2017-му не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі