понеділок, 11 квітня 2022 18:23

"Ми лише зараз стаємо справжньою Україною" - музикант Олег Скрипка
3

Олег Скрипка заспівав на концерті на Оболоні
Фото: Gazeta.ua
Олег Скрипка заспівав на концерті на Оболоні
Олег Скрипка заспівав на концерті на Оболоні

Музикант, фронтмен гурту "ВВ" Олег Скрипка взяв участь у заході Ukrainian Underground Fest. Проходив 10 квітня у столичному торговельно-розважальному комплексі "Оазис" над станцією метро "Героїв Дніпра". Виконали кілька найвідоміших пісень гурту.

Gazeta.ua поговорили з виконавцем, чому у час війни важливо продовжувати розвивати культуру, піднімати бойовий дух українців.

"Треба повертатись до життя, треба рухатись. Люди є в Києві, повертаються. Захищаємо зараз Україну для того, щоб було життя, а відповідно - щоб звучала наша українська пісня. Якщо піднімаємо дух, піднесені - то й перемога буде ближче. Зараз уже маємо дивитись у майбутнє", - сказав Скрипка.

Музикант наголосив на тому, що Україна має зрештою почати цінувати свою культуру, зокрема пісні українською мовою.

"За тридцять років української незалежності було написано безліч патріотичних пісень, у тому числі я їх писав. Ці пісні ні на телебачення, ні на радіо не потрапляли. Нам казали: "Не на часі". 2020-го найпопулярнішими на території України були пісні російською. Тобто, для нас війни не існувало з 2014 року. Не відчувалась ця небезпека. Навіть на сьогодні, у час повномасштабної війни, патріотичні пісні не набирають багато "лайків"", - наголосив Скрипка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хай вертаються додому нах*й з кораблями. Що ж ти робиш, джавеліне, з тими москалями" - українці записують мотивуючі пісні

Також Олег Скрипка зазначив, що зараз час позбуватись радянської спадщини.

"Зараз перейменовують вулиці в Києві. Але досі стоїть Батьківщина-Мати, незмінна з гербом Радянського Союзу. Біля мого дому стоїть радянський танк. Раніше в Києві їх було більше – танків, гармат – вони всі були розвернуті на Захід. Це символізм – важливі речі, яким приділяється занадто мало уваги. В буддизмі, якщо учень, який опановує практики, не може зрозуміти якусь з них – то вчитель його б'є палкою по голові. Така палка по нас з вами зараз дуже боляче вдарила – зараз маємо засвоїти цей урок. Вважаю, що ми лише зараз починаємо бути справжньою країною Україною", - сказав Олег Скрипка.

У лютому 2022-го в Музеї історії міста Києва проходила виставка радянської пропаганди "Червоний шум". В експозиції зібрали картини, мозаїки, прикраси, елементи побуту, за допомогою яких радянська влада викривлювала історичне минуле.

Зараз ви читаєте новину «"Ми лише зараз стаємо справжньою Україною" - музикант Олег Скрипка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі