Ексклюзиви
субота, 23 лютого 2019 09:30

"Ми губимо своє обличчя" - Іван Гаврилюк про голлівуських акторів у новому фільмі "Захар Беркут"

Автор: Валерій Шмаков
 

"За останній час я бачив лише декілька фільмів, які можуть називатися твором мистецтва", - говорить автор, нароний артист України Іван Гаврилюк. Він розкритикував зйомки українського фільму "Захар Беркут" Ахтема Сеїтаблаєва за участі голлівудських акторів.

Це дуже мене обурює. Захар Беркут є наш національний символ. У нашому фільмі "Захар беркут" 1971 року Захара грав Василь Симчич, на Господа Бога подібний своїм біблейським обличчям. Видно, що це українець. А чому американець грає Захара Беркута? Ми губимо своє обличчя. От ви це напишете, і всі подумають: "Гаврилюк давно в кіно не знімається, то йому заздрісно". А мені це болить. Бо повинен українець грати. От є Анатолій Хостікоєв, є Станіслав Боклан. Чому не грають вони?

Як оціните типаж американця Роберта Патріка, який зіграв головну роль?

Він, може, й не поганий актор. Я його не в одному фільмі бачив. Я ще розумію, якби він грав українця-сучасника. Але ж це класика українська. Що той американець у ній розуміє?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До президента стояла черга з грошима, щоб купити звання – Іван Гаврилюк

Ми не цінуємо своїх.

От є Анатолій Гайдамака, скульптор і художник, який придумав і втілив в життя проект музею про голодомор. Зараз музей голодомору мають робити. І чий проект, ви думаєте, наш уряд на чолі з цим вінницьким вгодованим хлопчиком Гройсманом обрав? Поляка запросили за шалені гроші ставити нам музей голодомору. Як можна так себе не любити?

Інтерв'ю з Іваном Гаврилюком читайте у свіжому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «"Ми губимо своє обличчя" - Іван Гаврилюк про голлівуських акторів у новому фільмі "Захар Беркут"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі