Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2020 18:59

Менти вчитимуть любити батьківщину. Точніше парашу - драматург

Менти вчитимуть любити батьківщину. Точніше парашу - драматург
Музиканта-невдаху Миколу затримала поліція. Причину арешту не пояснюють. У відділку питають про краєвиди Броварів, за сюжетом. Фото: Facebook.

24-25 жовтня в Київському театрі на лівому березі відбудеться прем'єра вистави "Людина з ...". За п'єсою російського драматурга Дмитра Данілова, спектакль поставив білоруський режисер Дмитро Богославський. Переклав та адаптував до українських реалій - драматург Павло Ар`є.

Музиканта-невдаху Миколу затримала поліція. Причину арешту не пояснюють. У відділку ставлять дивні питання. В якому році його рідні Бровари отримали статус міста, яку мають кількість населення. Микола не розуміє, навіщо йому пам'ятати, наприклад, якого кольору стіни його під'їзду, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість фронтової літератури - невисокого художнього рівня - критик Олександр Бойченко

- Менти не вчать його любити своє місто, а змушують, - каже Павло Ар`є. - Я вважаю, що нам треба повністю відмовитися від російського матеріалу. Але цю п`єсу я взявся адаптувати, тому що вона показує жахливі речі, які насправді відбуваються в РФ. Це про той страшний "русский мир", який може прийти до нас. Коли держава буде змушувати любити оцю всю парашу. Вистава демонструє, наскільки нам не з ними. Ми хочемо в Європу, але не толерантні. Хочемо свободу слова, але не у всьому. Але ж нам тоді не в ЄС, а в іншу сторону. Або мухи, або котлети.

Наша фінансова провладна еліта найбільше насолоджується принадами західного світу. Але приховує його від громадян. Родина умовного депутата живе в Берліні. Їздить туди щовихідних. А ту це чмо болотне розказує, що воно мені не треба. Каже: "Займайся гівном на роботі, живи в сірості та насолоджуйся нею. Навіщо тобі той Амстердам? Та я був там сто раз, нічого цікавого". Влада маніпулює суспільством. Мене бісить риторика, коли все вирішують замість мене. Як і українці, яких я називаю вишиватниками. Вони говорять речі, які абсолютно співпадають з ідеологією "русского мира". А в чому тоді різниця? Теж хочуть знищити не таких, як вони. Ця агресія природна для нас. Це ж страшно. "Людина з ..." - комедія. Ми сміємося, а насправді вже не смішно.

2018-го режисер Дмитро Богославський поставив п'єсу "Людина з ..." у Мінську. Директор Київського театру на лівому березі Стас Жирков запросив його режисувати виставу в Україні. До цього робив спектаклі за п`єсами Богославського "Тихий шорох уходящих шагов" та "13 перших правил баскетболу, що сформовані Джеймсом Нейсмітом".

Зараз ви читаєте новину «Менти вчитимуть любити батьківщину. Точніше парашу - драматург». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі