четвер, 27 грудня 2012 15:35

"Менш за все я хочу говорити про це" - огляд кінопрем'єр 27 грудня

"Менш за все я хочу говорити про це" - огляд кінопрем'єр 27 грудня
Кадр з фільму "Цирк дю Солей". Фото: kinopoisk.ru

Прем'єри цього тижня орієнтовані на дітей та підлітків. Серед новинок: три кумедні анімації з різних куточків світу, дві російські комедії, французька мелодрама, а також 3D-вистава легендарного "Цирку дю Солей".

Фаворитами вікенду можна вважати анімації "В пошуках Немо" та "Три богатиря на дальніх берегах".

У пошуках Немо

"Кити не їдять клоунів – вони їдять криль…" - сказала рибка і потрапила разом зі стайкою криля до пащі кита. Вслід за "Красунею та чудовиськом", "Королем Левом" та кількома іншими голлівудськими анімаціями у формат 3D конвертували і цю стрічку.

Таким чином пригоди маленької рибки Немо будуть ще колоритнішими та вражаючими. У глядача з'явиться можливість розгледіти найменші нюанси мультфільму, над яким працювали кращі голлівудські аніматори. Саме тому його і було відзначено "Оскаром". У прокаті картина зібрала майже $1 млрд., що стало свого часу рекордом серед анімаційних фільмів.

"Цей фільм від студії Pixar – щось дуже душевне, рідне і надзвичайно характерне саме американцям. Це як джаз…" - Entertainment Weekly.

Цирк дю Солей: Казковий світ

"Буденність нецікава, тому природно бажати чогось більшого" - говорить голос за кадром, налаштовуючи глядача на вражаючу подорож у фантастичний світ цирку. Cirque du Soleil ("Цирку Сонця" - фр.) сколихнув увесь світ. Майже кожен їх виступ закінчується довгими бурхливими оплесками і кількома викликами на біс.

Проте, ця стрічка вражає не настільки, як саме шоу. Критики досить стримано сприйняли задумку режисерів, які вирішили за допомогою циркових номерів обіграти історію кохання головних героїв.

"Навіть якщо картину не можна порівняти з живим виступом цирку, її можна вважати чудовою рекламою для цієї вистави" - New York Times.

Три богатиря на дальніх берегах

"Вам, мужикам, без нас не справитись з жодною справою" - каже баба Яга. Альоша Попович, Добриня Микитич та Ілля Муромець на цей раз потрапляють під чари підступної баби Яги. Всі троє переносяться на екзотичний острів, в той час як в Київській Русі владу захоплює жадібний купець. Тож на допомогу князеві та богатирям приходить кумедний кінь Юлій – одна надія на нього.

"Рішення звести трьох богатирів разом в попередній частині цієї франшизи було дуже вдалим. Проте, продовження пригод цієї трійці виглядає дещо дивно і лишає не дуже приємні враження" – Ovideo.ru

З новим роком, мами!

- Ти взагалі кого сюди привів?

- Подякуй, що я їх взагалі одягнув… - говорить власник стріпклубу про своїх робітників.

У цьому фільмі п'ять новел про любов до "найдорожчої людини на світі". Історії, що переплітаються в цьому фільмі: сентиментальні, комедійні, драматичні, а часом і дещо абсурдні. Як і в попередній стрічці, головні ролі тут виконують відомі російські актори, до яких в одному з епізодів доєднається сам Ален Делон. Як показує досвід, жіноча частина глядачів під час перегляду витирає сльози, а після сеансу перш за все телефонує своїй мамі.

"Стрічка присвячена святому - любові до матері, тож критикувати її якось не хочеться. Проте потенціал цієї картини лишився нереалізованим. Дуже посередня мелодрама" -  Ovideo.ru

Супезірка

"Йдеться про людину, якій зовсім немає чим прославитись" - характеризують головного героя стрічки. Жив собі нікому не відомий чоловік, який щодня ходив на роботу, а вихідні дні витрачав на якісь безглузді справи. Родини в нього не було, з друзями теж не особливо щастило, тож йшов він по життю в повній самотності. Проте одного дня на нього просто з неба звалилась шалена популярність. Кожен перехожий намагався сфотографуватись з ним, а преса була переповнена новинами про нього…

Що робити з усією цією популярністю і вирішуватиме головний герой протягом усього фільму.

"Головний герой стрічки – абсолютно незрозумілий, тож він не викликає абсолютно ніякого співчуття. Фільм нагадує велике реаліті-шоу, в котре вклали забагато грошей" - Variety.

Джентльмени, удачі!

"Я серйозний артист – я в аматорських постановках не граю…" - характеризує себе головний герой стрічки. Сюжет нової картини осучаснює всім відому радянську комедію. Молодий актор дитячого театру виявляється дуже схожим на небезпечного злочинця, якого не вдається спіймати поліції. Тож правоохоронці переодягають актора в зека і вводять його в злочинний світ. Мета: дізнатись у інших злочинців-спільників, куди ділись коштовності…

Проте "геніальний" задум російських поліцейських перетворюється на повний каламбур.

"Складається враження, що нові "Джентльмени" мають за мету витіснити з пам'яті глядачів старий фільм з Леоновим в головній ролі. Напевне, автори нової стрічки бажають виховати тупе покоління, яке не знатиме, що таке геніальне кіно" – Кино.Муви.ру

Сексуальні хроніки французької сімї

- Я хочу поговорити про твоє сексуальне життя.

- Менш за все я хочу говорити про це з тобою, – відповідає син своїй матері.

Підлітка Романа якось раз вчитель застає за мастурбацією просто на уроці біології. Після цього випадку його батьки вирішують обговорювати зі своїми дітьми їх сексуальні проблеми. Батьки вперше відкривають перед ними свої інтимні таємниці, а дід розказує про свої еротичні уподобання. Разом з цим всі члени родини стають ближчими один до одного.

"Увесь цей фільм міг би викликати більше довіри та вражень, якщо б в ньому було приділено хоча б трохи більше уваги іншим бокам життя головних героїв, окрім їх сексуальності" – Variety.

Марко Макако

"Даєш банани!" - проголошує слоган стрічки. Датська анімація – нечастий гість у вітчизняних кінотеатрах.

Ця картина розповідає про кумедного пляжного охоронця, котрий більш за все хоче розкрити великий злочин. Через це він хапається за різноманітні безглузді речі, які насправді не являються злочинами. Та одного разу йому насправді щастить – він розкриває підступну змову одного магнату, котрий захотів підкорити собі весь регіон. Разом з тим у Марко з'являється супутниця – місцева красуня Лулу.

Зараз ви читаєте новину «"Менш за все я хочу говорити про це" - огляд кінопрем'єр 27 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі