середа, 12 грудня 2018 21:45

"Меми з радянських фільмів вже нікому не смішні" - письменник

"Меми з радянських фільмів вже нікому не смішні" - письменник

Радянські фільми перестають бути цікавими новому поколінню українців.

Таку думку висловив письменник Антон Санченко у Facebook.

"Побачив допис про чувачка-душу компанії, який сипле мемами з радянських фільмів, а нікому в компанії вже не смішно, - написав він. - Типу "Штірліц, а ви останьтесь", "надо, Фєдя, надо", "управдом друг чілавєка", "мєня тєрзают смутниє сомнєнія" тощо, не будемо оглашати весь список. Бо фільми ліоново-гайдайські сучасна молодь, може, й бачила, але точно не дивилася кожен Новий рік про Женю Черкашина і Барбару Брильську. Для мене колись було відкриттям, що молодша дитина так ні разу і не подивилася "Місце зустрічі змінити не можна". Тобто ми з цими "я сказал горбатий" боремося, щоб не лізло з тебе по п'яні, а вони просто не знають, хто такі Жеглов і Шарапов, і їм байдуже, якого х*ра Юра Луценко поставив цих двох муровців перед українським МВС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нарешті хтось може пояснити, що робиться в гамериці чи Нідерландах" - письменник про еміграцію

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що всі представники російської культури носять у собі ген "русского мира". "Не всі щупальця "русского мира" такі огидні і очевидні, як совок і московська церква. Деякі більш симпатичні, вишукані та респектабельні, але не менш небезпечні. "Іроніясудьби", восьмоємарта, булгакови, пугачови, і навіть висоцькі і цої в руках Кремля - ефективні інструменти нагадування про єдиний культурний простір та інструменти його відтворення", - написав Вятрович.

Зараз ви читаєте новину «"Меми з радянських фільмів вже нікому не смішні" - письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі