пʼятниця, 12 травня 2017 05:29

"Мазали голову кетчупом, щоб ірокез тримався" - друзі видали секрети О.Torvald
8

О.Torvald
Фото: Фото із особистого архіву Валентини Зайченко
О.Torvald
О.Torvald
О.Torvald
Майя Матвєєва

Родичі, друзі і вчителі розповіли про дитинство учасників гурту О.Torvald Євгена Галича і Дениса Мізюка. Розказали про їх витівки, навчання в школі й інституті, перші гітари і репертуар.

"Ви ще про мене почуєте!" - цими словами зі шкільної сцени завершив випускний вечір Євген Галич. Хто б міг подумати, що ці слова збудуться. Тепер Женю всі почули", - розповіла Людмила Бойченко, заступник директора з виховної роботи гімназії №13 в мікрорайоні Браїлки у Полтаві. Тут вчився лідер гурту О.Torvald Євген Галич і гітарист Денис Мізюк.

"Євген був дуже креативним. Енергія лилась потоком. Грав у КВН, вів шкільні вечори і співав. Хотів виділятись із натовпу, носив яскраві речі. Але водночас був порядною дитиною із хорошої військової родини. Пройшов відбір до класу з інтенсивною підготовкою. Туди вибирали з усього потоку найкращих учнів, щоб навчати англійській мові. У житті не вирізнявся від однолітків. Але повністю змінювався на сцені. Cтавав зовсім іншою людиною. Спочатку виконував тільки ліричні пісні, постійно брав участь у музичних конкурсах".

У житті не вирізнявся від однолітків. Але повністю змінювався на сцені. Cтавав зовсім іншою людиною. Спочатку виконував тільки ліричні пісні, постійно брав участь у музичних конкурсах

"Хлопцям пощастило. Спільно створили гурт і не пересварились. Потрапили до талановитого художнього керівника в будинок офіцерів при військовому гарнізоні. Денис вчився там грі на баяні, потім опанував гітару. Жені одну з перших гітар подарував друг - привіз із Узбекистану. Вона була без струн, але Женя розставляв пальці, вивчав акорди й імітував гру. Обоє мали талановитих до музики дідусів і бабусь", - сказала Любов Абрамовська, рідна тітка Дениса Мізюка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Женя Галич здивував журналіста із Італії

"Із 7 класу почали тікати із останніх уроків на репетиції. Денис - старший, спокійний, Женя - бурхливий вогонь. Вони доповнюють один одного. Обоє мають військову освіту - зв'язківці. Але хотіли займатись музикою. Світились від надії після спілкування із Кузьмою Скрябіним. Батьки нервували, коли Денис вирішив покинути службу і переїхати із гуртом до Києва. У столиці їм було несолодко. Знімали невелику квартиру, жили увісьмох. Денис працював на телебаченні звукорежисером, Євген - телеведучим. Музику не кидали - постійно давали концерти. Спочатку повертались до Полтави, де мали своїх фанів. Потім їздили районами Полтавщини. Пам'ятаю, як раділи, коли придбали мікроавтобус для гурту. В житті О.Torvald не такі, як на сцені. Люблячі чоловіки, батьки. Цей рік для Жені став знаковим – окрім перемоги у відборі, в нього народився син Данило", - додала Любов Аркадіївна.

Із 7 класу почали тікати із останніх уроків на репетиції. Денис - старший, спокійний, Женя - бурхливий вогонь

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Женя Галич керує раритетним автомобілем

"Женя ходив до музичної школи, коли інші хлопці робили різні дурниці і грали у футбол. Був дуже симпатичним змалку. Всі дівчата задивлялись на нього, - розповіла Ольга Ковнірова, сусідка Євгена Галича. - Батьки - дуже інтелігентні. Часто заходила бабуся, яка була педіатром. Усі знали, якщо захворів - біжи до Галичів".

"Я так переживаю за них. Аби все вийшло у зайчиків. Не можу по-іншому їх називати, бо в з дитинства знаю, няньчила обох. Вийшло так, що із родиною Мізюків ми були сусідами на Чукотці. А в Полтаві стали сусідами Галичам. Мій син Денис колись грав з ними на клавішах. Усі сім'ї - військові, постійно переїжджали. У Галичів був білий пудель Арчі. Євген постійно із ним гуляв у дворі. В когось захворів пес. Арчі здавав йому кров", - cказала сусідка Майя Матвєєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна увійде в першу десятку на Євробаченні

"Я в свій час працювала в школі завучем і вчителем англійської мови. Якось Женя заспівав на уроці. Ще тоді помітила, який сильний в нього голос. Попросила вчителя музики, щоб підготувала його виступ на 8 Березня, співав "Детство" Юрія Шатунова. Це стала його коронна пісня на шкільних святах. На випускному виконав для мене "Город, которого нет". Як бачу хлопців по телевізору - страшенно пишаюсь. Уся Полтава за них хвилюється. Для нас неважливе місце, яке займуть. Для нас вони вже герої", - додала Майя Кадирівна.

На вечірках Женя був заводилою і завжди вигадував неймовірні речі. Перевдягались у яскравий одяг із секонд-хенду

"На вечірках Женя був заводилою і завжди вигадував неймовірні речі. Робили ірокези із кетчупу, щоб волосся краще трималось. Перевдягались у яскравий одяг із секонд-хенду. Женя був у цьому головний. На одній із вечірок дістали всі речі із моєї шафи, вдягали на себе, дуріли. Женя був у шубі моєї мами і грав роль репера в хутрі. Мав завжди гарних дівчат, любив робити широкі жести зі сцени, присвячував пісні. Довго зустрічався з однією красунею. Але через його стиль життя вони розійшлися. Він не міг не їздити на концерти, не ходити на репетиції. В групі змінювалось багато людей. Женя міг і попрощатися, якщо учасники гурту не розвивались чи захоплювались алкоголем так, що це починало заважати репетиціям. Співав про любов, пиво, молодіжне життя. Також багато пісень було з простим смішним текстом - "автобусо-тролейбус, тролейбусо-автобус, на ньому подолаєм увесь блакитний глобус" , - згадала Валентина Зайченко, одногрупниця. Півроку співала на бек-вокалі в гурті "Апофеоз", який потім став О.Torvald.

Учасники Євробачення-2017 від України O.Torvald провели відкриті репетиції на сцені. Виконають пісню Time. Під час виступу стоятиме велика металева голова. На початку її очі запаляться і зійде сонце.

Зараз ви читаєте новину «"Мазали голову кетчупом, щоб ірокез тримався" - друзі видали секрети О.Torvald». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі