Ексклюзиви
середа, 20 вересня 2017 21:45

Ляшко купив на форумі книжку видатного мислителя сучасності

Ляшко купив на форумі книжку видатного мислителя сучасності
Фото - cultprostir.ua

Серед покупців друкованої продукції на книжковому форумі у Львові були українські політики. Список книжок, які вони придбали, подаємо за матеріалами Cultprostir.


Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України
Купила роман "Кохана" Тоні Моррісон (видавництво "Фабула"), лауреатки Нобелівської премії з літератури - про рабство і прагнення свободи. "Іван Кавалерідзе. Мемуари. Драматургія. Публіцистика", видану Національним центром Олександра Довженка. "Крадіжка, або Біле сонце Криму" Наташі Влащенко (видавництво "Фоліо") – журналістське розслідування подій весни 2014 року і книжку "Почніть говорити "ні"" Людмили Калабухи (видавництво "Мандрівець") – нон-фікшн від бізнес-тренера про те, як відмовляти і при цьому зберігати хороші стосунки з людьми, як запобігати маніпуляціям.


Євген Нищук, Міністр культури України
Купував книги, пов'язані з війною на Сході України та Революцією Гідності. Придбав роман Сергія Жадана "Інтернат" (видавництво "Меридіан Черновіц") про буття і внутрішні пошуки мирного населення під час військових дій на сході, "Антологію української поезії ХХ століття: від Тичини до Жадана" видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА". Також роман "Рейс" Сергія Лойка (видавництво "Брайт Букс"), "Легенди нескореної зими" Сергія Ухачевського (видавництво "Кальварія"); видання про мистецтво – "Під зорею Пінзеля. Мистецький альбом", KYIV STREET ART. 2010-2017 Гео Лероса та Станіслава Мойсеєнка (Видавництво Старого Лева); нон-фікшн література – "Майбутнє розуму" Мічіо Кайку (видавництво "Літопис") про суперсучасні дослідження у галузі нейробіології, "RECвізити. Антологія письменницьких голосів" Тетяни Терен (Видавництво Старого Лева) – збірку інтерв'ю з відомими українськими прозаїками та поетами. Купив також дитячу книжку Лариси Денисенко "Майя та її мами" ("Видавництво"), навколо якої вирували пристрасті, пов'язані з обіцянками представників ультраправих організацій зірвати презентацію видання.


Андрій Садовий, мер міста Львів, засновник ГО "Самопоміч"
Андрій Садовий завітав до Палацу мистецтв у компанії Міхеіла Саакашвілі. Екс-громадянин України уникав розмов і зайвої уваги. Швидко зробив покупки і пішов у справах. Мер Львова, який усіляко сприяв проведенню Форуму, відзначив кілька видань дипломом міського голови. Придбав "Книгу з повітря Czernowitz. Життя чернівчан на тлі часу та міста" − збірку історичних есеїв про географічно близьке до Львова місто, але таке відмінне від нього за настроєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Середній рівень зарплати має бути 1-1,2 тисячі доларів" - Сергій Тарута


Олег Ляшко, лідер Радикальної партії Олега Ляшка
Придбав романи Остапа Дроздова "№1" і "№2" (Видавництво Анетти Антоненко) про пошуки ідентичності, і національної зокрема; ілюстрований альманах "Національна ідея модерної України" Антіна Мухарського; "Феномен Zara" Ковадонги О'Ши (видавництво Book Chef) – історія успіху найзаможнішої людини планети Амансіо Ортеги, власника найбільшої компанії з виробництва одягу. Також увагу політика привернула книжка видатного мислителя сучасності Наїма Мойзеса "Занепад влади" − світовий бестселер, масштабне соціологічне, політологічне дослідження, яке дає відповідь-прогноз на запитання – хто ж буде правити світом? Ляшко передав стос книжок до Львівського військового шпиталю. За книжки, які придбав Олег Ляшко, розраховувались охоронці й помічники.


Міністр молоді та спорту Ігор Жданов придбав декілька книжок, серед яких "Майдан. Таємні файли" братів Капранових (видавництво "Нора-Друк") – нон-фікшн, тема якого випливає з назви. Політик і журналіст Володимир Ар'єв теж не обійшов увагою авторське розслідування найвідоміших літературних близнюків країни про події, які вимагають не стільки осмислення, скільки покарання винних. Козак Михайло Гаврилюк зацікавився романами Остапа Дроздова, про які вже йшлося раніше, а також новим твором Любка Дереша "Спустошення" (Видавництво Анетти Антоненко). Народний депутат Ігор Мосійчук придбав ґрунтовну "Історію війн і військового мистецтва" Леонтія Войтовича та Юрія Овсінського (видавництво "Фоліо").

13–17 вересня у Львові пройшов 24-й Форум видавців. Основні заходи відбулися в Палаці мистецтв. Презентації, читання, зустрічі з письменниками провели в 39 локаціях по всьому місту. Львів відвідали літератори із 24 країн. На організацію заходу з міського бюджету виділили 490 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко купив на форумі книжку видатного мислителя сучасності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі